Общински съветници в 6 общини вече нямат право да се представят от името на 'Глас Народен'

OFFNews 05 ноември 2021 в 17:00 1300 0

Общинските съветници от 6 общини вече нямат право да се представят от името на ПП "Глас Народен". Това стана ясно след провелото се вчера заседание на Изпълнителния съвет на партията.

Решението засяга съветниците в Пазарджик, Белово, Петрич, Велинград, Троян и Тетевен.

От "Глас народен" уточняват, че причината да се стигне дотук е в системни действия на общинските съветници, които не са били координирани с ръководството на партията и са довели до дискредитация на ПП Глас Народен и отблъскване на симпатизантите.

Решението следва да се сведе до съответните общински съвети максимално бързо, за да започнат процедурите по отнемане на представителството на ПП "Глас Народен" от тези общински съветници.

“Молят се, заклеват се, обещават, че ще пазят интересите на гражданите, когато искат регистрация за местни избори, а като влязат в общинските съвети, забравят за всичко обещано! За съжаление, нямаме никаква юридическа възможност да ги махнем от общинските съвети, но поне можем да направим така, че повече да не петнят името "Глас Народен". Никой, ако ще да е най-свястно изглеждащ и представящ се за такъв, който не е работил години за Глас Народен и не е доказал, че е почтен, няма да получи повече регистрация за местни избори“,  коментира председателят на партията Светослав Витков.

Той добави, че тези хора отблъскват с решенията и действията си избирателите на "Глас Народен" и на парламентарни избори.

Избори 2021

Платено съдържание

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови