Обновиха състава на КЕВР

ОFFNews 26 април 2018 в 11:14 2467 0

Депутатите обновиха състава на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). 

КЕВР се състои от 9 души - председател и 8 членове. Днес бяха избрани половината от членовете на мястото на тези, които бяха освободени в началото на месеца.

На практика обаче само Пенка Трендафилова е нов член на комисията, а другите трима са преизбрани. Трендафилова е кандидатура на "Воля" и заема мястото на Валентин Петков, който беше предложен за част от КЕВР от Реформаторския блок в миналия парламент. 

Георги Златев, който преди беше предложен от БДЦ, беше преизбран като кандидатура на "Воля". Александър Йорданов отново беше предложение на Патриотичен фронт,  Ремзи Осман - на ДПС.

След избора им четиримата се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

До днешното попълване на състава на КЕВР се стигна, след като в началото на април беше проведен първият и последен жребий, които определи кои членове ще запазят местата си и кои трябва да бъдат подменени.

Това се наложи, защото в закона за енергетиката е записано, че на 6 години половината от членовете на комисията трябва да бъдат подменени. Съставът на КЕВР беше избран преди 3 години и всички парламентарни групи тогава, с изключение на "Атака", направиха своите предложения за членове на комисията. Така след още 2 години тези, които запазиха местата си при жребия, ще бъдат сменени с нови членове. Председателят на комисията се сменя на всеки 7 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови