Облечена в кожи и с тотем: Кандидат-кметицата на Възраждане за Пещера ''събира погледите''

Диана Варникова 28 август 2023 в 14:08 7326 3

Мария Джуркова

Снимка Фейсбук/Личен профил

Мария Джуркова

Председателят на местната структура на партия „Възраждане“ Мария Джуркова-Пискюлева е кандидатът за кмет на община Пещера.

Името ѝ беше официално оповестено пред медиите от народния представител Стоян Таслаков, който съобщи и кои ще са избраниците на партията в останалите общини в Пазарджишко.

Кандидатурата на атрактивната дама от Пещера Мария Джуркова веднага обаче събра шеговити коментари в социалната мрежа със снимка, на която е облечена в кожи и държи тотем-облекло, присъщо за индианските племена. Снимката беше споделена от Елена Гунчева- Гривова и най-вероятно е направена на някое екзотично пътуване на дамата.

„Каква е тази шаманка?“, пита потребител с името Гарга Българска, а потребителят Слави Христов пък е още по-цветист в епитетите- „Туй не е шаманка, а шарлатанка, а може и просто партизанка….“.

Иначе Мария Джуркова е добре позната в родопското градче. Тя е магистър по икономика с диплом от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Работи в сферата на финансите. Развива активна обществена и благотворителна дейност в родния си град. За своя принос е награждавана от различни институции. Автор и съавтор на множество местни и международни проекти като „Възрожденско приключение“, „Пещерски късмети“, „Алея на славните пещерци“ и „Чужденци четат българска поезия“. С инициативата си „Пещерски късмети“ Мария Джуркова прослави Пещера на няколко континента, където изпрати послания, преведени на различни езици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

29.08 2023 в 19:51

Предпочитам заарската мастика пред пещерската.

89

2

bat.galin

28.08 2023 в 15:38

копаят надолу...

1935

1

Муню

28.08 2023 в 15:19

....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки