Областният управител на Пазарджик в оставка ще е кандидат за кмет 

Диана Варникова 29 юни 2023 в 17:07 1628 0

Трендафил Величков

Снимка Диана Варникова

Трендафил Величков

Областният управител на Пазарджик в оставка Трендафил Величков обяви, че ще е кандидат за кмет на общината. Той уточни, че кандидатурата му няма да е обвързана с политически организации.

Според него сегашното управление на общината е изчерпило своя потенциал. "Дълги години съм в политиката, имам претенцията да разбирам от местна власт и местно самоуправление и знам, че един следващ мандат на Тодор Попов няма да донесе нищо по-добро на нашите съграждани. Моето разбиране за политика и добро управление предполагат на първо място да има стабилни морални устои“, каза Величков.

Той коментира, че „ ако някой кмет си мисли, че е феодал, това означава, че всички ние сме крепостни селяни. Това руши устоите на обществото и на политиката. За да бъде успешно едно управление, то трябва да има стабилен обществен договор, чийто израз е общинският бюджет“.

По думите му общинските финанси в Пазарджик не се управляват добре, няма ясни приоритети, прозрачност и предвидимост.

Общинското управление трябва да има визия за новото време, в което живеем, отбеляза Величков.

Той твърди, че "министър-председателят е уведомен коректно" за решението да се кандидатира за кмет на Пазарджик и докато правителството не назначи заместник, ще продължи да изпълнява функциите си на областен управител.

„От 2017 година не членувам в партия, така че кандидатурата му ще бъде надпартийна, а формата, с която официално ще участва в местните избори, предстои да бъде уточнена. Моят политически генезис е ляв, но в годините съм доказал, че когато има кауза, работя достатъчно добре с хора от целия политически спектър“, допълни Величков, който за втори път е областен управител на Пазарджишка област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки