Областният на София (ИТН) наложи вето на издигането на украински флаг и алея ''Героите на Украйна''

Георги Ангелов 18 април 2022 в 13:03 13431 9

Иван Кючуков

Областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на ИТН, блокира решението на Столичния общински съвет за именуване на алея "Героите на Украйна" пред руското посолство и площад на името на убития руски опозиционер Борис Немцов. Кючуков връща на Столичния общински съвет решенията за именуване, както и решението за издигане на знамето на Украйна на сградата на Столична община на ул. "Московска" 33 до приключването на войната.

Според Кючуков решенията на столичните съветници са незаконосъобразни. Иван Кючуков зае поста от квотата на "Има такъв народ" От прессъобщението до медиите не става ясно какви са нарушенията му, а на телефоните за контакт на областната управа дават "свободно". Според биографията му Иван Кючюков е "машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване."

Ето и оригиналното прессъобщение на Областнара управа:

"Областния управител на областна администрация област София – Иван Кючуков във връзка осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация, издаде заповеди, с които връща Решенията на Столичния общински съвет, за даване на разрешения за издигане знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ № 33 до прекратяване на войната и наименуване озелененото пространство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев”, район „Изгрев“, с името алея „Героите на Украйна", както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. ‘‘Драган Цанков”, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“ с името площад „Борис Немцов“."

БСП - София: Разумно и национално отговорно решение на областния управител

Разумна и национално отговорна е позицията на областния управител на София Иван Кючуков да върне за ново обсъждане трите решения на Столичния общински съвет в подкрепа на Украйна, заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Както е известно, той, заедно с общински съветници от БСП, внесе в петък 3 жалби до областния управител на София град. 

"Удовлетворени сме от решението на Иван Кючуков, добави Иван Таков. - Неговите аргументите и мотиви да върне за ново обсъждане трите доклада съвпадат с нашата позиция, която защитавахме по време на заседанията на комисиите и на сесията преди две седмици. Тогава, за съжаление, не бяхме чути от колегите в СОС, подчерта Таков. 

Задоволство и благодарност за обективната преценка на Иван Кючуков изрази и заместник-председателят на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2923

10

Cornucopia

18.04 2022 в 15:32

https://faktor.bg/bg/articles/sasht-otlagat-dostavkite-na-f-16-za-balgariya-poradi-opaseniya-ot-iztichane-na-informatsiy a-za-tyah-kam-rusiya

75

8

230 млрд баксов

18.04 2022 в 15:01

трифонов славчо ДПС 2 - говорит маЦква

2923

7

Cornucopia

18.04 2022 в 14:51

И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ... — из „На завой“ от Димитър Талев

4164

6

Egocentric Eccentric

18.04 2022 в 14:40

Ще бъде по-честно ако в такива заглавия, вместо ИТН се използва името на Слави Трифонов.

Примерно: "Слави Трифонов налажи вето на издигането на украински флаг и алея Героите на Украйна"

Или ако има юридически пречки, то поне пишете "Партията на Слави Трифонов".

Той носи отговорността за действията на всичките му кадри, чрез легитимацията, която им дава чрез авторитета си. Дори сам го е заявявал. Нека да му се пише на името тогава

12319

5

Чичо ви

18.04 2022 в 14:40

Трудно е за вярване, но изглежда не на всички управници им е изпила чавка мозъка, браво за решението!

10298

4

AntiZ

18.04 2022 в 14:37

Е, София се напълни с такива аграрни типове като този на снимката. Автомонтьор решава какво да става и какво не в общински съвет, в парламент и къде ли не. Кога е било по различно? Довчера една мутра беше минпред.

-240

3

редовно четящ

18.04 2022 в 14:37

Папка рублички и защитава като матросов интересите на благодетелите си.

14048

2

voododoll

18.04 2022 в 14:31

Тоя е от ДПС, така де ИТН, парите там текат от Юго-Изток.

Но като гледам душата му е червено кафява...

3767

1

Име на профила

18.04 2022 в 13:17

Има си хас индиректно спонсорирана от масква партия да няма съображения по случая.