Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив е разпитан

OFFNews 30 март 2022 в 20:13 1570 1

Снимка ГЕРБ-Пловдив/Facebook

Кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев е разпитан от "Икономическа полиция". Това стана ясно от видео на ГЕРБ-Пловдив във фейсбук.

По думите на Мараджиев той е разпитван близо 2 часа и половина. От структурата на ГЕРБ в града съобщават, че над 10 души са получили призовки за разпити. 

Той е извикан да даде показания по полицейска проверка за случай от ноември 2021 г., когато по време на предизборната кампания, симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред магазин в Ново село, за да попречат на полицаите да връчат протокол на собственика, че няма да провежда политическа агитация. Собственикът е бивш общински съветник от ГЕРБ. 

Според Мараджиев хората тогава са реагирали спонтанно и не са били организирани, а разпитите, които се провеждат сега, са за сплашване.

Самият той е подал сигнал срещу действията на Икономическа полиция до главния прокурор. От полицията в Пловдив уточниха, че Георги Мараджиев е разпитван не като политическо лице, а като гражданин.

"Включен е целият апарат на полицията с цел опорочаване на такива кметове като мен и като областни координатори и обезсилване на политическата партия. По някакъв начин трябва да бъда отстранен за да спрат тези победи в Пловдив област на ГЕРБ това е целта на цялото занятие. В момента аз така ги намирам нещата, единственото нещо е да покажем силата на МВР и по този начин страхът в хората да продължава да нараства", заяви Георги Мараджиев.

По думите му това е "полицейщина" и опит да бъде отстранен като кмет на Стамболийски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews