О.З. полковник, Диман Георгиев, КОД, с 6 въпроса към президента Радев

OFFNews 13 септември 2022 в 08:56 6843 0

Диман Георгиев, КОД

Снимка КОД

О. З. полковник Диман Георгиев

О. З. полковник Диман Георгиев е експерт по международна и национална сигурност, кандидат за народен представител от партия КОД.

Полковникът поставя 6 въпроса пред президента Радев и служебното правителство, съобщиха от партията. 

В съобщението на КОД се казва: 

Изказването на министъра на отбраната Димитър Стоянов: “Путин е агресор, надявам се Украйна да обърне хода на войната” е ясен индикатор за това накъде ще се опита да поеме Радев. Така нареченият Митко SMS-а е човек, който “атакува” само тогава, когато президентът обръща “палачинката”. Като секретар на президента пръв хвърли камък по премира Кирил Петков, преди да са изтекли 100-те дни на правителството и постави началото на битката за свалянето му. 

Днес, когато става ясно, че Украйна печели войната, че общественото мнение в България рязко се обръща и ще търси политическа и наказателна отговорност на Радев за предателствата, които извърши, очевидно започва нова смяна на курса. 

Но, ние помним! На Радев предстои да отговаря на много въпроси. Той трябва да си каже:
1. Кой му подаде информацията, която го накара да твърди, че войната ще свърши до дни и съдбата на Украйна ще се решава на масата на преговорите. Нашите служби или тези на Кремъл?
2. Има ли Радев служби и съветници, които да му кажат какво става в Украйна и да го посъветват да не преговаря с руски компании, подчинени на Путин?
3. Наясно ли е пРезидентът, че водейки такива преговори той, освен че застрашава националната ни сигурност, извършва престъпление по служба, превишавайки правомощията си, съгласно конституцията?
4. Наясно ли е Радев, че страната ни има съюзнически задължения по линия, както на НАТО, така и на ЕС? На кого е съюзник той лично и чии интереси защитава в ролята си на президент на България? Наясно ли е, че с действията си превърна България в нежелан, ненадежден и презрян партньор за държавите от свободния свят?;
5. Дават ли си сметка Радев и съветниците му, че ще останат в историята ни като национални предатели?
6. Мислят ли, той и приближените му, че няма да носят наказателна отговорност за предателствата, които вършат и за националната катастрофа, към която ни тикат. 

Парламентарни избори 2022

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови