НСО твърди, че не е допуснала нито един сериозен инцидент по вина на нейни служители

OFFNews 12 септември 2022 в 21:12 2350 2

НСО отбеляза 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България

Снимка НСО

НСО отбеляза 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България

Националната служба за охрана не е допуснала нито един сериозен инцидент по вина на нейни служители. Това е заявил началникът на НСО Емил Тонев на закрита церемония по отбелязването на 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България. 

На церемонията са присъствали президентът Румен Радев, министър-председателят Гълъб Донев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на отбраната Димитър Стоянов, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, ръководители на службите за сигурност и обществен ред.

"Националната служба за охрана е способна успешно да изпълнява мисията и задачите си във всякакви условия, включително в зони на конфликт. НСО не допусна преки посегателства срещу личностите, които е призвана по закон да пази, нито допусна охранявани от службата институции да бъдат обругани, а хората зад техните стени – унизени", твърди началникът на НСО Емил Тонев.

В приветствието си към ръководството и настоящи и бивши служители на службата президентът Румен Радев е подчертал ролята на НСО в общата система за национална сигурност на страната във времена на увеличаващи се рискове и заплахи.

„Преодоляла множество изпитания, устояла на драматични политически превратности, многократно трансформирана, службата доказа своята необходимост и жизненост“ - твърди президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

13.09 2022 в 08:47

ми то те ги правят инцидентите

10212

1

Човека

13.09 2022 в 03:11

Защо не са по къси гащи, джапанки и пищов на кръста, както когато блъскат хора във водата по плажовете?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки