Новият външнен министър Генчовска е назначила Петко Сертов за свой съветник

OFFNews 21 декември 2021 в 23:17 7587 3

Петко Сертов, първият председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ от учредяването ѝ на 1 януари 2008 г. до лятото на 2009 г., е назначен за съветник в политическия кабинет на министъра на външните работи Теодора Генчовска, съобщава Клуб Z.

По информация на изданието Сертов е "най-младият съветник на Генчовска - роден е през 1956 година", а началник на кабинета на министъра ще е Петьо Петев. Петев е роден през 1956 г. и е бил секретен сътрудник "Динов" от Първо главно управление на ДС.

Петко Сертов започва професионалната си кариера на кадрови офицер във Второ главно управление на Комитета за държавна сигурност през 1984 г. Постъпва в новосформираната Централна служба за борба с организираната престъпност в началото на 1991 г. - в сектор „Международен тероризъм".

На 8 декември 2014 г. медиите съобщават, че от три дни Петко Сертов е в неизвестност. След като оставя двата си мобилни телефона у дома, той напуска жилището и оттогава съпругата му няма информация къде е. По-късно от записи на видеокамери става ясно, че е отпътувал към Гърция с лек автомобил.

На 12 януари 2015 г. Сертов се завръща в България, придружаван от съпругата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови