Новият областен управител на Пазарджик Валентина Кайтазова встъпи в длъжност

Диана Варникова 01 август 2023 в 18:28 1516 0

Снимка Диана Варникова

Новият областен управител на област Пазарджик Валентина Кайтазова встъпи в длъжност. Тя бе посрещната от предшественика си Трендафил Величков, зам-областният управител д-р Красимира Радева и служителите на Областна администрация Пазарджик. Досегашният областен управител Трендафил Величков каза, че предава една малко по-спокойна област.

Той акцентира и на свършеното до тук – обособяването на 24-часова спешна медицинска помощ в Сърница, на полицейски участък, завършването на укрепването на десния бряг на река Марица за защита сондажите на вододайната зона на Пазарджик. Величков допълни, че са проведени и два пъти избори, които са преминали спокойно и без съществени нарушения. Той пожела успех на новия областен управител Валентина Кайтазова.

Тя каза, че е необходимо да се наложи нова институционална култура – на приемственост, при която да се отнасяме с респект и оценка на това, което предшествениците са свършили. „Оценявам всичко, което предишните областни управители са направили. Като областен управител ще разчитам на подкрепата и експертизата на цялата администрация. Ще бъда взискателна. За мен законът е задължение. Ще следим всички ние той да се спазва", каза Кайтазова.

Кайтазова допълни, че ще бъдат изпълнявани политиките и приоритетите на настоящото правителство. Ще работим интензивно с териториалните органи на изпълнителната власт, за да създадем много добра организация и за обслужване на гражданите. По отношение на проектите – предстои да се запозная с тези, по които е работено до сега. Ще продължим работата по тях. Ще насърчаваме иновациите, защото при съвременните условия развитието става само, чрез прилагането на иновативни методи. Ще насърчим разработването на проекти в областта на образованието и културата. Ще използваме възможностите на оперативните програми и механизмите на Плана за възстановяване и устойчивост", допълни Кайтазова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки