Новият главен секретар на МВР представи приоритетите си: Горските пожари и мигрантите

Трябва ни главен секретар, който няма да допусне служби на МВР да са обслужващ персонал на прокуратурата, смята вътрешният министър Бойко Рашков

OFFNews 09 август 2021 в 12:51 2468 0

Петър Тодоров

Снимка БТА/Минко Чернев

Петър Тодоров

Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров представи първостепенни си задачи на пресконференция. 

Една от първите по важност задачи е овладяване на горските пожари. "Виждате какво става в последните дни, това е приоритетна задача. В края на миналата седмица започна специализирана полицейска операция, в която са включени сили на полицията, направени са контакти с местната власт, земеделски производители", каза той.

Вторият приоритет на Тодоров са ефективните мерки за ограничаване и противодействие срещу емиграционния натиск. Той заяви, че МВР засилва граничния контрол. "Активни действия ще има и във вътрешността на страната. Съществува натиск към момента, приемат се адекватни мерки от наша страна. Лицата, които са влезли в страната през последната седмица, са 302. Профилът им е основно мъже от Афганистан между 16 и 35 години", каза още той. 

Следващата задача пред него ще е борбата с битовата престъпност, като по думите му се изисква систематични мерки по превенция и бързина по горещи следи. 

Пътната безопасност също е сред основните приоритети на Петър Тодоров. Главният секретар обясни, че трафикът е засилен през август и с цел ограничаване войната по пътищата системно се провеждат спецоперации.

Борбата с настъпващата ковид вълна също е важна за него, като Тодоров обърна внимание, че МВР ще работи в тясна координация с МЗ, РЗИ и местните органи на власт. 

Трябва ни главен секретар, който няма да допусне служби на МВР да са обслужващ персонал на прокуратурата, заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков при представянето на новия главен секретар на МВР.

"Спряхме се на Петър Тодоров, който в момента ръководи Областната дирекция на МВР в Пловдив. Той е служител с дългогодишен стаж и опит, има над тридесетгодишен стаж. Има необходимия образователен ценз и не е от калинките", каза още той.

По думите му длъжността на главен секретар на МВР трябва да бъде заета от човек, който няма да гледа безучастно как протестиращи граждани биват пребивани от органите на реда. Рашков посочи конкретно случая с бити граждани при протестите миналото лято. Той добави още, че главният секретар на МВР не трябва да допуска и незаконно подслушване на граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!