Quantcast

Новата партия на протеста: Нужна е воля за промяна, а не подмяна (снимки и видео)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 09 март 2016 в 14:20 6663 10

Протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски днес официално обявиха своята инициатива за създаване на нов политически проект, който ще носи името "14 юни". 

Датата символизира първия ден от протестите #ДАНСWithMe, които доведоха до оставката на кабинета "Орешарски". 

На събитието в БТА стартът на "14 юни" бе обявен от Ясен Атанасов, Владо Руменов, Николай Христов, Александър Стоянов и други известни от протестите лица.

В учредителната декларация от "14 юни" пишат, че смятат да наложат принципи на справедливост, обоснованост и демократичност на всяка законодателна промяна и всяка реформа. 

Целите на "14 юни" са изчистване на политиката, институциите и държавната администрация на националното и местно ниво от обвързаностите, зависимостите, задкулисните договорки и корупцията. 

На въпрос, зададен от OFFNews, защо е избран точно сегашният момент за учредяването на партия, Ясен Атанасов отговори, че достатъчно време са изчакали и търпението им стига до тук. 

По негови думи целият държавен апарат работи в полза на статуквото и е нужна воля за промяна, а не подмяна. 

От "14 юни" изявяват и мнението, че техният политически проект може да бъде основен представител на българите в чужбина, тъй като хората зад партията имат връзки и отвъд границите ни. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2016 в 20:14

от 14 юни не успя да роди своите лидери. Протестния вот беше усвоен от РБ именно заради слабостта на хората от авангарда на протеста. Сега е късно за каквато и да е маневра в посока представителство на протеста от 14 юни, още повече партийно представителство. Не бих коментирал хората решили да правят партия, но са ми симпатични и ми пука за тях,не желая да се изхабят напразно. След дъжд качулка, ако бяха по смели тогава а не да се обясняват , че нямат партийни пристрастия, ако имаха смелостта да организират енергията на протеста в представително движение нямаше РБ да се поти сега и щяхме да сме забравили водевила в управлението от последните няколко години.

09.03 2016 в 18:38

Кой ги предвожда тия момчета, че да ви кажа как ще станат нещата? :) Н. Христов го знам, кух е като лейка. Другите ако са такива - лошо. То не, че нещо ще стане от движение 14 юни де, и до субсидията няма да се докопат, това е ясно и на ниво пресконференция, лошото е, че дори заченки на нещо адекватно нямаме у нас.

09.03 2016 в 18:13

Като българка в чужбина отказвам тези хора да ме представляват!
Подкрепях и участвах в протестите срещу Пеевски и Орешарски до момента в който те ги "яхнаха", както се казва. И не само аз, много хора се отвратиха от протестите заради тях. Помислиха си, че могат да бъдат последна инстанция и само тяхното мнение е единствено правилното. На практика приватизираха естественото и спонтанно недоволство на хората.
Който иска да им се води по акъла.

09.03 2016 в 16:39

Помощ!! Пак ще ни спасяват.

09.03 2016 в 15:50

"е нужна воля за промяна, а не подмяна" мхм, само дето тези са подмяната, а не промяната )))

09.03 2016 в 15:47

жалко. млади безработни хора които явно нямат и не виждат друга переспектива освен тази да могат да се докопат до малко или много власт. такава е за съжаление картинката в България

09.03 2016 в 15:32

Ама нека опитат младите бе. Аман от дърти комундели в политиката. Дайте да ви видим досиетата, кажете ляво ли, дясно ли и УСПЕХ!

09.03 2016 в 15:16

Ами да, също като "опозиционерите" от дсб!

09.03 2016 в 15:13

На въпрос, зададен от OFFNews, защо е избран точно сегашният момент за учредяването на партия, Ясен Атанасов отговори, че достатъчно време са изчакали и търпението им стига до тук.


Въпросният "поет" е на държавна копанка - съветник на министъра на МВР Бъчварова.
Какво повече да се каже? Всички въшки от протесна мрежа намърдали се на държавна хранилка щели да правят нова партия.

09.03 2016 в 15:08

Нов ГЕЙ-прожект?!