Новаков иска от ЕК санитарни условия за тираджите, а у нас бензиностанциите затвориха тоалетните

Георги А. Ангелов 24 март 2020 в 14:56 8412 0

Снимка ГЕРБ

Андрей Новаков

По сигнал на български шофьори на тежкотоварни камиони евродепутатът Андрей Новаков сезира европейския комисар по транспорт Адина Валеан за липсващи санитарни условия по пътищата в Белгия, Франция и Испания, съобщиха от ГЕРБ. Депутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ изпрати официално писмо до комисаря с призив да бъде възстановено функционирането на тоалетни и санитарни възли, особено в кризисния момент на световна пандемия.

Новаков подчертава водещата роля на транспортния сектор за функциониране на пазарите и за достъп до стоки от първа необходимост за всеки европейски гражданин. Той настоява условията за работа на водачите да бъдат възстановени и да бъдат спазени всички хигиенни изисквания за гарантиране на тяхната безопасност по време на работа.

Бензиностанции в България също масово ограничиха достъпа на хора до тоалетните си. Председателят на Националния оперативен щаб за борбата срещу разпространението на коронавируса ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски заяви вчера, че щабът не е давал такова разпореждане.

"Никой не е казвал на бензиностанциите да затворят тоалетните си. Именно там пътуващите могат да измият ръцете си. В контекста за личната хигиена е добре, да има постоянна дезинфекция в санитарните възли, тъй като е доказано на 100%, че в тоалетните остава коронавирус”, каза Мутафчиски.

Преди няколко няколко дни от Българската петролна и газова асоциация съобщиха, че бензиностанциите у нас ще намалят персонала си до минимум и ще ограничат свободния достъп до тоалетните си заради това, че пред тях се струпвали много хора, като така се създавала огромна опасност от пренасяне на заразата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews