Нова партия учредяват във Варна местни бизнесмени, които вкараха хора в общинския съвет

OFFNews 22 май 2024 в 16:20 3343 0

Снимка "Алтернатива за Варна"

Учредителите на "Алтернатива за Варна"

Броени седмици преди поредните избори, нова партия ще се появи във Варна. След като на последните местни избори инициатива, зад която застанаха представители на местния бизнес – „Алтернативата на гражданите“ - събра над 10 хил. гласа и вкара шестима представители в силно фрагментирания варненски общински съвет, нов политически проект събира участниците. Те сформират инициативен комитет за учредяването на нова партия с името „Алтернатива за Варна”.

Именно водачът на листата на „Алтернативата на гражданите“ и кандидат за кмет – Христо Димитров, едно от добре познатите имена в българския строителен бранш, беше избран впоследствие за председател на съвета.

„Алтернатива за Варна” ще запази актива си от хора, включващ предприемачи, хора на изкуството и експерти в различни области, като остава отворена и за нови членове, съобщиха от структурата.

„Участието ни на местните избори беше решено почти в последния момент и провокирано от недоволство от курса на управление на града. По-голямата ни мотивация обаче остава вярата, че има как да допринесем с опита и познанията си за развитието на Варна. Като част от местното управление към днешна дата, осъзнахме, че тази наша мисия ще отнеме време – няма да е спринт, а маратон. Готови сме да го изминем, а регистрацията на наша собствена партия е първата крачка. Това е и послание към гражданите на Варна и хората, които ни гласуваха доверие, че нямаме намерение да отстъпваме от целта си да видим Варна успешен и процъфтяващ град”, коментира Христо Димитров, който е сред учредителите на новата партия.

Изборът на име не е случаен. С него партията иска да остане вярна на посланието за алтернатива на гражданите, но и да се позиционира като местна партийна структура. Инициативният комитет поставя в основата на своята платформа развитието на Варна, без зависимости от национални структури.

Това не е първото партийно формирование, което тръгва от Варна. Край морето преди години започнаха и политическите проекти на Костадин Костадинов и на Веселин Марешки, който обаче не успя да устои на превратностите на българската политика.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София