„Нова България“ с мобилен кабинет за безплатна здравна профилактика в Перник

OFFNews 02 октомври 2014 в 15:31 2011 0

Председателят на "Нова България" Ивайло Симеонов

Партия "Нова България" отваря мобилен кабинет за безплатна здравна профилактика пред двореца на културата в Перник между 15:30 и 17:30 часа. 

Събитието е под наслов „Здраве в действие“ и има за цел да популяризира превенцията като стъпка към по-качественото здравеопазване в страната.

„Дълго време говорим за качествено здравеопазване и смятаме, че началото му трябва да бъде поставено с превенцията. Време е да преминем към дела, защото смятаме, че това е верният път“, коментират от ръководството на партия „Нова България“. 

Събитието е в подкрепа на националната кампания „Хепатитът до мен“, а в него ще се включи и лицето на каузата - Христо Гешев. В петък ПП „Нова България“ организира безплатни профилактични изследвания за хепатит от групите B и C в Перник. Кампанията е под наслов

В следобедните часове, като част от кампания от ПП „Нова България“ бяха организирали концерт в подкрепа на каузата. От партията обаче обявиха, че отменят събитието в знак на съпричастност към семействата и близките на загиналите.

„Искам да изкажа искрени съболезнования към семействата им.“, коментира председателят на партията Ивайло Симеонов.

„В такъв момент, каквото и да кажеш няма стойност за децата и родителите на загиналите. Искам само да се обърна към институциите: Колко българи трябва да загинат, за да разберете, че работата ви влияе живота на един народ! Моля Ви, бъдете хора! Мислете!“, допълва той.

Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове са престъпление!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови