Нов слух: Готвят бившия шеф на БНБ за премиер

OFFNews 29 юни 2014 в 08:58 5528 12

Светослав Гаврийски

Снимка zikov.wordpress.com/

Има идея за премиер на бъдещото служебно правителство да бъде поканен бившият министър на финансите и управител на БНБ Светослав Гаврийски, пише вестник. "24 Часа".

Пред "24 Часа" Гаврийски е потвърдил, че този слух му е известен, но е коментирал, че до момента никой не е разговарял с него.

Според информация на изданието кандидатурата на Гаврийски е обсъждана от БСП и ДПС. Според социалистите финансистът е добър вариант, защото имал опит, бил "отговорен човек, специалист и непукист".

Гаврийски беше финансов министър в служебния кабинет на Стефан Софиянски през 1997 г. и управител на БНБ през периода 1997-2003 г. През 1997 г. той е подготвил документите за въвеждане на валутния борд у нас.

През 2005 г. Гаврийски е кандидатът на ДСБ за кмет на София. В момента той е изпълнителен вицепрезидент на "Алианц България".

Гаврийски е част от пореден слух около личността на бъдещия премиер в евентуалното служебно правителство. До момента за временни министър-председатели са спрягани кметът на София Йорданка Фъндъкова, градоначалникът на Бургас Димитър Николов, българският еврокомисар Кристалина Георгиева и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!