Нов опит за избор на председател на СОС

OFFNews 20 ноември 2023 в 08:32 1938 2

СОС

Снимка БГНЕС/архив

Столичният общински съвет ще направи нов опит да си избере председател. Заседанието пак ще бъде водено от най-възрастния общински съветник - Грети Стефанова от ПП/ДБ/"Спаси София". 

Преди седмица за поста бяха издигнати четирима кандидати, до балотаж достигнаха Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Диана Тонова от БСП, но никой не успя да събере необходимите поне 31 гласа. Без избран шеф СОС не може да сформира комисии и на практика работата му не може да започне. 

Без успех приключи и опитът на новия кмет Васил Терзиев да проведе преговори с политическите сили в СОС за подкрепа за Бонев и приоритети. ГЕРБ, които не издигнаха кандидат за председател, не се отзоваха и на поканата за разговори. 

БСП, Възраждане и Синя София, които отидоха на срещи с Терзиев, отказаха подкрепа за Бонев. БСП-София обаче не участва в разговорите. 

Поканата за среща за обсъждане на приоритетни политики и проекти за развитие на града, изпратена от Васил Терзиев до председателя на БСП Корнелия Нинова, е пиар акция на кмета. София не може да бъде залог за уреждане на отношенията в управляващата Сглобка на национално ниво. Решение в такава среща да не участват представители на социалистите от София взехме на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП - София и групата на общинските съветници, обяви лидерът на столичните социалисти. 

Председател на общинския съвет не се избира като претендент в "Гласът на България" - журито си го харесва, докато е с гръб към него, без да знае кой е всъщност. Това важи и за управлението в общинския съвет - искаме да видим ясно мнозинството с участието на ПП-ДБ, което веднага след избора на председател ще приеме първите 100 решения за града още на първата си работна сесия. Не е възможно това да стане с 100 плаващи мнозинства, нали?, коментира Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС. Защо ние от ГЕРБ-СДС да плащаме цената на сделката между Терзиев и Бонев отпреди изборите - те си казаха, че на Бонев е обещано да е шеф на съвета, за да отстъпи на Терзиев да е кмет. Който му е обещал такова нещо нека сега да си изпълни ангажимента. Не бива да правят София заложник на техните партийни договорки и разпределяне на постове, допълни той. 

Ако до 3 месеца след конституирането си членовете на СОС не си изберат председател, трябва да се проведат нови избори за общински съветници. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

20.11 2023 в 15:13

Екстра! Нови избори, без хартийки и БСП ще са с един съветник (от малцинствата) . :–))))))))))))))

22548

1

dolivo

20.11 2023 в 09:50

Типични жертви загубеняци , сега да ти е хак, един вид, кат си спечелил, какво ще напрайш.

Подли човечета.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика