Нов десен блок готви политическа програма до 2044 г.

OFFNews 18 ноември 2013 в 17:15 2770 9

Николай Цонев, един от основателите на
Николай Цонев, един от основателите на "ДА за България". Снимка: Сергей Антонов

Пет формации подписаха споразумение за създаване на Гражданска платформа „Дясна алтернатива за България”. Учредителите на новата дясно обединение са „Нова алтернатива”, „Движение Гергьовден”, „Съюз на свободните демократи”, „БДС Радикали” и Национално инициативно политическо движение „Гражданско участие в управлението на държавата”.

В платформата ще участват партии, неправителствени организации, както и отделни граждани, "обединени около намерението да създадат дългосрочна политико-икономическа програма за развитие на България с хоризонт 2044 година".

Единственото решение е този кабинет незабавно да подаде оставка, поради критично ниското ниво на обществено доверие към него. В рамките на 42-о Обикновено Народно събрание да бъде избрано ново, програмно правителство с едногодишен мандат, а самият парламент да се съсредоточи върху подготовката за дневен ред и избор на последното в историята на България Велико народно събрание. Този избор трябва да се случи в рамките на една година, обявиха исканията си формациите от "ДА за България".

Новата платформа излезе с позиция, че "държавата трябва да третира бежанците, както би постъпила в случай на голямо природно бедствие или производствена авария. Т.е. да се използват всички възможности на структурите на бившата Гражданска защита, военните и резерва. Това ще ни даде възможност да проверим и доколко държавата е в състояние да се справи ако – не дай си Боже – се наложи да реагира адекватно на производствени аварии или природни бедствия, случили се на територията на България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews