Нона Йотова: Парламентът е институцията, която трябва да работи за хората

OFFNews 27 март 2018 в 10:27 3890 1

Снимка Архив

Ако театърът е храм, то Народното събрание е институция, която безкрайно много уважавам. Там трябва да се коват законите и да се мисли за доброто на хората.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Нона Йотова по бТВ. Тя беше категорична, че не приема грубия и нецензурен език от трибуната на парламента.

Йотова припомни, че през миналата седмица е заседавала парламентарната комисия за връзка с неправителствените организации и жалби на гражданите. На нея е била разгледана петиция на независими музикални продуценти. Те са искали промяна на Закона за радиото и телевизията за въвеждане на задължителни квоти за българска музика.

"Родният радио ефир е залят от американска музика, нашата не се чува. От доста години, големите монополни музикални компании завладяха ефира. Когато бъде наложена квота, ще се наложи на музикалните редактори да пускат и българска музика”, категорична бе тя. Йотова обясни още, че благодарение на това, българските автори ще могат да получат и повече средства от авторски права, което би ги стимулирало да създават повече наши песни.

Нона Йотова изрази надежда, че в Народното събрание ще бъде гласуван и културният чек, който ще стимулира младите да ходят повече на театър, опера, балет, да посещават изложбени зали. До този момент обаче управляващите не са проявили разбиране по темата.

Нона Йотова честити Международния ден на театъра на всички свои колеги и на българската публика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови