Нойзи: След месец може да говорим за национален провал

OFFNews 02 ноември 2021 в 09:07 8362 1

Ивайло Нойзи Цветков

Поради предизборната ситуация политическата класа не е на висотата на това, което времето изисква в момента. Ако продължава така, до месец ще можем да говорим за национален провал, коментира в предаването "Тази сутрин" на bTV културният антрополог и политически анализатор Ивайло Цветков.

"Промяната, каквато и да е тя, каквото и да се разбираше под нея, вече записа две загуби, което има голяма опасност да се случи отново. Затова говоря за национален провал, защото правителство няма да има поне до декември, а дотогава в здравен смисъл могат да се случат много неприятни неща. Има компромиси, които не бива да се правят, но в момента сме в опасност от национален провал, така че трябва да има някакво съгласие, че трябва да се направят определени отстъпки, за да може да се излезе по някакъв начин от кризата, която тепърва предстои", заяви той.

Според Цветков в момента политиците у нас се страхуват да заемат категорична позиция, за да не загубят подкрепата на част от своите избиратели.

"Обществото се раздели на "про" и "анти" ваксинацията и никой от "политическата класа" няма куража да индуцира комуникационна кампания, за да не изгуби някой антиваксърски глас", заяви антропологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови