Нинова захапа Караянчева заради президента

OFFNews 31 август 2019 в 16:22 3714 0

Корнелия Нинова

Снимка БСП

Когато Караянчева получи одобрението на над 2 милиона българи, тогава да коментира президента, разцепленията в ГЕРБ са си тяхна работа, не ни интересуват, Борисов да се оправя, отсече лидерката на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Русе.

Помолена за коментар по определението на Цвета Караянчева за президента, който, според парламентарната шефка е „беквокал на Нинова“, самата Нинова отбеляза, че всеки има право на мнение. „Въпросът е колко тежи то. Нека Цвета Караянчева, Бойко Борисов или който искате от ГЕРБ, се яви на пряк, мажоритарен избор пред народа. Ако получат подкрепата на 2 063 032 българи, колкото получи президентът Радев, да ги коментираме. Сега просто ще е загуба на време”, каза тя.

Нинова посочи, че друго я е разтревожило вчера от изказването на Караянчева и от това на Борисов днес. “Какво младо поколение българи искаме? Те говорят пред младежите на ГЕРБ срещу президента, срещу лидера на опозицията, нахъсват ги с агресия и отрицание, и нито дума за образование на младите, за заетост, за младите семейства и децата“, изрази възмущението си тя.

А после се обърна към „тези млади хора“, избрали да членуват в партия ГЕРБ. „Това е ваше право. Вие сте свободни хора. Но мислете как да се решат проблемите на вашето поколение. Ето, ние сме в Русе. Стоя до Пенчо Милков - ваш набор, умен, честен, енергичен, кандидатът ни за кмет. И не обсъждаме нито Караянчева, нито Борисов. Чертаем планове как Русе да стане икономически център на северозапада и неговите три деца, и на русенци децата да живеят тук добре ”, каза още Нинова.

Запитана за разцеплението на ГЕРБ в Русе, Нинова заяви, че всяка структура трябва да си решава проблемите, БСП не се меси в други партии, а Борисов да се оправя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови