Нинова: В сряда внасяме вот на недоверие срещу правителството, подкрепете ни пред парламента

OFFNews 12 юли 2020 в 10:38 4589 10

В сряда внасяме вот на недоверие за корупция срещу правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, заяви в специално изявление лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя призова всички, без оглед на партийни симпатии, в деня, в който този вот се дебатира, да бъдат пред сградата на Народното събрание - мирно, спокойно и без ексцесии. ГЕРБ счупиха държавата. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единствения начин това да спре е оставка на правителството, отбеляза Нинова.

Тя посочи, че протестиращите не са платени провокатори, а хора, които искат справедливост. Борисов управлява десет години със страх и репресии, каза Нинова. По думите й на протестите жестоко са били бити беззащитни хора и това повече не може да се търпи. ГЕРБ многократно погазиха Конституцията и законите на страната, заличиха разделението на властите, обезсилиха институциите, управляваха като мафиотско олигархичен кръг, доведоха ни до първо място по бедност и корупция и последно по свобода, посочи Нинова.

Според нея случилото се в президентството е груб акт на погазване на Конституцията и законите на страната. Това беше поводът, който преля чашата. И вече протестите не са само в подкрепа на президента. Причините са много по-дълбоки. Истинските причини за народното недоволство, потискани години наред, са пагубното и корумпираното управление на мафиотскоолигархичния ГЕРБ във всички сфери на обществения живот, каза лидерът на БСП. Не го казваме за първи път. Заявихме го преди четири години. Показвахме го с примери, допълни Нинова.

Тя е на мнение, че на този модел на управление трябва да се сложи край. Нинова призовава членовете на БСП да продължават да организират, подкрепят и да участват в протестите в цялата страна. Този модел на управление може да бъде сменен по два начина - под натиска на протестите или с вот на недоверие. Ще успеем, ако ги съчетаем в едно, подчерта лидерът на левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

10

SaraAsar

12.07 2020 в 21:47

Не им ли писна да внасят вотове? По инерция ли го правят, от мазохизъм ли, що ли...

18551

9

Нострадамус

12.07 2020 в 18:26

Горката Нинова:
Внася в сряда 15.07.2020 вот на недоверие срещу правителство на Хунтата герб, което вече е ПАДНАЛО!

2800

8

zpe

12.07 2020 в 14:05

Не виждам как Гешев ще се премахне, без народ от улицата да влезе със сопи и да го изгони от кабинета му като акт на преврат.

За да се случи това, полицията ТРЯБВА най-сетне да предаде йерархията си. В България полицаите са страшно много и са много по-истинска сила за преврат, отколкото военните.

ТРЯБВА НАЙ-СЕТНЕ редовия полицай да заеме страната на цивилните и да осигури коридор за нахлуване на гражданска любов в прокурорския кабинет. Ако не, те самите трябва го извършат.

Това може да стане, ако президента насърчи подобен акт от тяхна страна с амнистия.

2800

6

zpe

12.07 2020 в 12:58

Тази, не. Очевидно е и без предисторията, не е достатъчно далновидна, в чисто лично качествен план, за да се оправи с каквото и да е.

Не съм сигурен какво да мисля за Манолова.
Ясно е как е стъпила в политиката и всички помним каква й беше ролята в БСП. Но нима човек не може да се откъсне? Аз самият съм загърбил едно бившо амплоа в живота си, свързано с по-широка група (не говоря за политика или нещо), за да се превърна в точно обратното. Мненията и разбиранията се сменят. Нима човек няма право да е честен пред себе си, само заради груповия натиск?

Та тази метаморфоза я разбирам. А и Манолова спечели доста хорско доверие като омбудсман. Не ми прилича да е обвързана с мафията на ден днешен. Като си нацапал ризата, никога ли няма да получиш шанс да я изпереш?

4821

5

Марто

12.07 2020 в 11:50

Хора, стегнете се! Да кажела нещо срещу каскета и сте щели да подкрепяте. В изключително силно зависимости се намират и тя, и повечето висши членове ня БСП. Не е новина. Помислете.

8596

4

NikiDanev

12.07 2020 в 11:00

Христо Иванов и ДСБ ще бъдат ли там? Предполагам. След като подкрепят Мая и Румбата, каква коалиция без тях?

11300

2

yoghurt

12.07 2020 в 10:52

Тая няма да мине. Нали точно вие предложихте Пеевски и Доган. И не, тези лъжи също няма да минат - нямаше нито страх, нито репресии при Борисов, имаше срастване на мафията, която ви назначи всичките, с държавата. И не е проблема дали вие, или Борисов ще са куклите й, проблемът е, че МВР, НСО, Прокуратурата... те са слуги на Доган.

6239

1

Izoblechitel

12.07 2020 в 10:47

Ти не си казала нищо су Гешев за да те подкрепя някой.

Когато кажеш Гешев - мутрата вън тогава ще те подкрепяме.