Нинова в Ямбол: Не сме безгрешни, но сме различни

OFFNews 22 ноември 2018 в 08:18 2210 1

Гневът на хората не е платен, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Ямбол.

Тя изтъкна, че сигурно в залата има хора, които са недоволни от живота си, от функционирането на институциите, от здравната система, от равнището на образованието, сигурно има и хора, които са били на протеста или са готови да излязат и да кажат свободно мнение. „Дори и днес чухме от управляващите за тези хора, които имат различно мнение, които не харесват това, което се случва днес, че са платени, че са превратаджии. Сигурна съм, че гневът ви не е платен", каза Нинова.

По думите й управляващите са се свили в кабинетите, защото са се уплашили от силата на тези хора, които излязоха свободно на улицата. Тя припомни, че вчера, за 6 часа, Борисов е заключил Симеонов и Сидеров да се разберат- как точно ще си разпределят постовете. „Ние, за разлика от тях, сме тук, при вас, кажете тревогите си. Слушам ви- заедно да намерим решение на вашите проблеми и болки, да се хванем и да се справим с тях", каза председателят на БСП. Нинова отбеляза, че алтернатива винаги има и тя не е в това- една партия да си тръгне, друга да дойде. Тя е в коренната промяна на социално-икономическия модел на прехода.

"Някои казват, че всички партии са еднакви, че ние, политиците, искаме само да се доберем до власт за себе си. Ако беше вярно за БСП, ние можехме още преди две години да се уредим с постове, с пари и да си живеем живота. Но какво щеше да стане с България? Власт и опозиция, заедно на софрата,а народът гладен. Днес част от протестиращите искат два мандата депутат и край. Ние взехме в партията това болезнено решение преди две години. Въведохме три мандата за депутат, два мандата за председател и прекия му избор от всеки член на партията. Отворихме си тежки вътрешни конфликти, но показахме че променяме себе си,за да имаме претенции, че ще променим и България.Ние не сме безгрешни, но сме различни"- каза Корнелия Нинова.

По време на срещата с граждани в Ямбол, в дискусията взеха участие зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски, секретарите на групата Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова, народният представител Николай Пенев, Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП, областният председател на БСП – Ямбол Митко Андонов и общинският Катя Георгиева, кметовете на Болярово и Тунджа – Христо Христов и Георги Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови