Нинова: Улиците на България са залети заради липсата на върховенство на закона

OFFNews Последна промяна на 19 юли 2020 в 14:15 1647 1

"Тези дни в Брюксел се решава изключително важен въпрос за бъдещето на ЕС и на България. Там се обсъжда бюджетът за следващия програмен период и средствата за възстановяване на икономиките и подпомагане на социалните системи на държавите членки от пандемията COVID-19. В същото време се обсъжда отпускането на европейските средства да бъде обвързано с върховенство на закона. В този момент улиците на България са залети от протести, точно заради липса на върховенство на закона."

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Бургас, където се срещна с областния председател на БСП и с общинските председатели на партията от Бургас, Царево, Малко Търново, Карнобат, Приморско, Поморие Несебър, Камено, Средец, Сунгурларе, Созопол и Руен. Тя се включи в отчетно-изборната конференция в Айтос.

Нинова обърна внимание, че европейските медии пишат, че у нас се шири корупция, злоупотреба с власт и беззаконие. "Така правителството на Борисов поставя под риск възможността с европейски средства да възстановим икономиката, въпреки че внасяме своята вноска във фонда за възстановяване. Това правителство ни отдалечава от европейския стандарт на живот. Заради корупцията на всички нива ще продължаваме да изоставаме и да бъдем в периферията на Европа", каза още Нинова.

Според лидера на БСП е много цинично Борисов да призовава в Брюксел да се подпомогнат социално слабите и безработните в следствие на кризата, след като той не направи нищо за тях в собствената си страна.

"Оставката на правителството е възможност България да има своето достойно място в Европа, българската икономика да получи шанс за развитие, а народът- перспектива за европейски стандарт на живот. Правителството срина доверието на Европа към България. Оставката му ще го върне", завърши Корнелия Нинова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

DeadManWalking

19.07 2020 в 15:00

"Правителството срина доверието на Европа към България. Оставката му ще го върне", завърши Корнелия Нинова."

Ей... пак се изказа неподготвена...

Ако една къща е пълна с наакано и се е осмърдяла цялата, какво трябва да се направи за да се реши проблема? Дали е достатъчно само да изгоним Домоуправителя, а да оставим вътре всички останали да продължават да акат където и както им падне?