Нинова: Това не е ремонт на кабинета, а подигравка и имитация

OFFNews 23 юли 2020 в 11:45 3258 1

Корнелия Нинова

Нашата позиция остава непроменена - правителството да подаде оставка. Така лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира представените тази сутрин от премиера Борисов промени в кабинета.  Тя определи рокадите като подигравка и имитация на промени.

Борисов смени четирима министри, а на пети, Кирил Ананиев, даде ново министерство - това на финансите.

"Агонията продължава. Правителството не чу гласа на хората, които  протестират. Те искат оставката на г-н Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставките на министри, при това с доста объркани мотиви", обяви Нинова на брифинг в парламента.

Тя посочи, че кабинетът трябва да подаде оставка и да се организира машинното гласуване за следващите парламентарни избори. "Само преди дни, по неговите думи, поиска оставката на министрите Маринов, Горанов и Караниколов заради това, че са свързани с ДПС. А днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите в Комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерството на икономиката. Г-жа Ангелкова е освободена без мотиви, или поне не чухме. Очевидно това е сделката с Валери Симеонов НФСБ да остане в коалицията и да не напуска", заяви председателят на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

1

Хуан

23.07 2020 в 12:24

Супер ме е яд, че БСП успяват да се позиционират по-добре от десните и да използват протестите, започнали в следствие на активността на Христо Иванов, Иво Мирчев и Отровното трио. Сал един Христо Иванов дава интервюта, активен е онлайн и офлайн и обикаля студия и накрая на изборите Демократична България ще изглежда като малка лидерска партийка. Поне другия председател да се показва от време на време (не че съм фен на Атанасов) В тобва време комунягите се държат все едно те са започнали протестите и не те гласуваха за Гешев, парламентарната квота в този ВСС, предложиха Пеевски за ДАНС и бяха в предишното правителство коалиция с ДПС. Ей тез същите хорица.