Нинова: Стабилно правителство не може да има без БСП

OFFNews 30 май 2021 в 10:30 1336 0

Стабилно правителство без БСП няма да може да се състави в следващия парламент. А не би трябвало да има още едни предсрочни избори, трети избори ще бъдат изключително тежки.

Политическата нестабилност води до най-различни проблеми, изглеждаме зле за инвеститорите, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ. 

Тя съобщи, че през следващата седмица БСП ще има още две споразумения като част от обединението сред социалистите, но не съобщи новите си партньори.

Според нея е все по-малко вероятно Бойко Борисов да се върне на бял кон, но призова ситуацията да не се подценява, защото ГЕРБ все още има мрежа на различни нива в страната. "ГЕРБ повече няма да може да управлява. Тези, които искаме промяна, сме много повече", каза Нинова. 


По думите й истинско разграждане на модела на досега управлявалите трябва да стане след много сериозни реформи, каквито служебното правителство не може да направи– закриване на Специализирания съд и прокуратура, преформатиране на КПКОНПИ, промени във ВСС.

Затова според нея служебното правителство не трябва да остава и след вота на 11 юли, въпреки че оценката за работата му е положителна. 

Тя коментира и разкритията, които прави служебния комитет, като подчерта, че трябва да се покажат и доказателства. Две седмици се занимава цялата държава с подслушването - да кажат кои са подслушваните политици, кои са телефоните и - който е подслушван, да може да си потърси правата, а виновните да си понесат наказанията, призова тя. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови