Нинова ще е председател на БСП в 45-ото Народно събрание

OFFNews 13 април 2021 в 17:49 2822 0

Корнелия Нинова ще е председател на парламентарната група на "БСП за България" в 45-ото Народно събрание, а Кристиан Вигенин e предложен зам.-председател на парламента. Това стана ясно след проведено съвместно заседание на Политическия съвет на коалиция от партии "БСП за България", на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и след общо събрание на парламентарна група на "БСП за България", съобщиха от пресцентъра на партията. 

БСП определи и ръководството на парламентарната си група. Освен зам.-председател на парламентарната група Кристиан Вигенин ще бъде и председател по международната дейност.

Георги Свиленски ще бъде зам.-председател по организацията и дейността, а Крум Зарков зам.-председател по законодателната дейност. Зам.-председател по парламентарен контрол ще е Атанас Зафиров, зам.-председател по взаимодействие с другите парламентарни групи, синдикати, работодатели и граждански структури - Христо Проданов, зам.-председател по местна власт и самоуправление - Иван Иванов, секретар по финансовата дейност - Ирена Анастасова и парламентарен секретар - Филип Попов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови