Нинова събра правителството в сянка: Моля, без популизъм. Каквото обещаем, трябва да изпълним

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2020 в 12:37 1715 1

Първото съвместно заседание проведоха Изпълнително бюро на БСП и новите председатели на съвети (т. нар. "правителство в сянка"). 

Взе се решение всеки съвет да направи детайлен анализ на работата на съответното министерство в кабинета Борисов, в какво състояние е институцията по отношение изпълнение на политиките и от финансова гледна точка. Съветите трябва не само да идентифицират проблемите и откритите въпроси, но и да предложат начини за тяхното решаване. Те ще трябва да изготвят теми за питания, които депутатите от ПГ на "БСП за България" да внесат като въпроси към съответните министри, съобщиха от БСП. 

Друга задачи, които трябва да бъдат изпълнени, е организиране на срещи с браншови организации, привличане на експерти по управленски теми, изготвяне на предизборна платформа, чиято база да е програмата за управление на БСП – „Визия за България“. Платформата трябва да се подложи на максимално широко обсъждане с хората и социалните групи, които засяга.

Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще се ангажираме само с политики, които са изпълними. Всяко управление след Борисов ще е много трудно. Цели системи и сектори ще изискват възстановяване. Тоест, всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо при едно евентуално управление. Приоритетни за левицата теми трябва да са: здравеопазването, икономиката, доходите и образованието“, очерта посоката на действия лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови