Нинова събира левите лидери в ЕС по време на европредседателството

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2017 в 13:31 4000 0

БСП събира леви лидери в България през май следващата година. Това обяви в Барселона председателят на БСП Корнелия Нинова.

На предстоящия форум ще бъдат дискутирани визията на европейската левица за бъдещето на Европа и ЕС.

В рамките на заседанието на Съвета на Социалистическия интернационал председателят на БСП Корнелия Нинова проведе двустранни срещи с Георгиос Папандреу, президент на Социалистическия интернационал, Педро Санчес,лидер на Испанската социалистическа работническа партия и Александър Андрия Пейович, министър на Европейските въпроси и главен преговарящ за присъединяването на Черна гора към ЕС.

Корнелия Нинова и Педро Санчес обсъдиха състоянието на Европейския съюз, като и двамата подчертаха необходимостта от въвеждане на силен европейски стълб на социалните права, повече социална Европа в интерес на хората. Корнелия Нинова покани Педро Санчес на среща на лидерите на социалистическите и социалдемократическите партии в Европа през май 2018 г., където ще бъдат дискутирани визията на европейската левица за бъдещето на Европа и ЕС. Двамата лидери обсъдиха и двустранните отношения между БСП и ИСРП и поеха ангажимент за задълбочаване и развиване на междупартийните връзки.

По време на срещата с Александър Пейович, лидерът на БСП представи визията на БСП за бъдещето на Европа и Председателството на Съвета на Европейския съюз. В рамките на разговора двамата обсъдиха обстановката на Балканите и подчертаха, че ЕС може да спечели от приобщаването на Западните Балкани. Изтъкната бе и необходимостта от провеждането на инициативи, насочени към присъединяване на страните от този регион.

С президента на СИ Папандреу Нинова обсъдила бъдещето на Интернационала и приоритетите на БСП в международен план.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови