Ексклузивно КЕВР одобри рекордното поскъпване на газа с 60%

Нинова с опит да разцепи 'Изправи се! Мутри вън' преди вота, кани Татяна Дончева за водач във Варна

БСП преговаря за общи листи с Нормална държава и АБВ, Кадиев потвърди

OFFNews Последна промяна на 20 май 2021 в 11:24 12862 2

БСП преговаря с Движение 21 на Татяна Дончева, АБВ на Румен Петков и Георги Първанов и "Нормална България" на Георги Кадиев за общо явяване на изборите на 11 юли. 

Лявото в България е под непрекъсната атака през последните години. Вътрешнопартийно, външнопартийно, от всички ъгли и посоки. Резултатът в последния парламент е видим: 43 леви депутати и 197 други. Време е за положителни новини. Време е да разкажем нашата приказка за бъдещето на България, и нека избирателят реши нея ли избира или друга. Потвърждавам, че водим преговори за общо участие на предстоящите избори. Не сме стигнали до край, но съм убеден, че трябва да намерим формула. Това е пътят, написа във фейсбук Кадиев. 

Според неофициална информация от "Позитано" 20 именно преговорите са причина за отлагане на пленума на БСП, на който трябва да се определят водачите на червените листи за предсрочните избори, от 22-ри за 25 май. Предложението е Дончева да води листата на БСП във Варна, където ще измести от първото място Борислав Гуцанов, твърдят източниците ни от "Позитано" 20. Разширяването на лявата коалиция било част от новата стратегия на лидера Корнелия Нинова, за да се повиши резултатът на "БСП за България" на предстоящия вот.

Дали Татяна Дончева ще избере БСП пред коалицията "Изправи се! Мутри вън!" все още не е решено, твърдят от екипа й. OFFNews потърси лидерът на Движение 21 Татяна Дончева за коментар, но тя не отговаряше на мобилния си телефон. Хора от екипа й казаха само, че се обсъждат различни варианти за явяването на партията на предстоящите парламентарни избори и че до крайния срок за регистрация в ЦИК има още 6 дни. 

Водят се разговори за консолидация на левите и лявоцентристки патриотични организации, потвърди лидерът на АБВ Румен Петков, цитиран от Фокус. Би било неприлично да се обявяват конкретика и детайли преди те да са достигнали положителен резултат, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови