Нинова поиска КСНС за бедността и демографската криза, Радев прие

OFFNews 25 април 2017 в 14:57 4041 5

Снимка БГНЕС

БСП поиска от президента Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност за демографската катастрофа и бедността. Държавният глава прие предложението ни, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след консултации с държавния глава.

Два млн. българи живеят в материални лишения, подчерта Нинова. По думите й ГЕРБ и Обединените патриоти са отстъпили от намеренията си минималната пенсия да стане 300 лв и да се повишат доходите на хората. Това е била и причина БСП да предложи тези теми за КСНС. Президентът ще реши кога и кое заседание на Съвета да свика първо, стана ясно още от думите на Нинова. Тя заяви още, че БСП ще търси национално съгласие по въпроси, свързани с национална сигурност и председателство на ЕС. 

На въпрос за поканата за участие на Деница Златева в бъдещият кабинет на ГЕРБ и ОП, Нинова отговори: „Тази тема не е обсъждана по време на консултациите. Отказваме участие в този кабинет, защото за нас това е принципен политически въпрос”. Председателят на БСП допълни, че има решение на органите на партията, че левицата няма да участва в голяма коалиция заради различията в програмите.

В сградата на „Дондуков“ 2 заедно с председателя на „БСП за България“ Корнелия Нинова бяха и зам.-председателите на парламентарната групата Антон Кутев, Жельо Бойчев, Крум Зарков и Драгомир Стойнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8962

3

BREGNEV

25.04 2017 в 18:29

Хората са бедни, защото са мързеливи /чакат някой да ги оправи/, защото са овчедушни /навиват се да бачкат за без пари/, страхливи /не излизат с камъни на улицата да отвеят всякакъв род оядени популисти/ и не на последно място са тъпи /избират си да ги управляват хора, които ги смятат за матриал/.

12803

2

_az_

25.04 2017 в 15:33

Хората са бедни, защото политическата класа безнаказано краде на поразия. Ако иска, Нинова може да загатне на това КСНС да се обърне внимание какво се случва в цацаратурата. Оттам трябва да се почне. Ама надали.