Нинова пита президента за доклад на Борисов

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2017 в 15:40 1404 1

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до президента Румен Радев, в което пита държавния глава дали правителството е изпълнило решенията на проведения на 30 май КСНС. 

В текста на Нинова пише: 

Уважаеми господин президент, 

На проведения Консултативен съвет по национална сигурност при Вас, на 30 май 2017 година, беше взето решение изпълнителната власт да предложи до 20 юни 2017 година "Интегрирано развитие на сектор "Сигурност" и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите пет години". Срокът изтече.

Моля да ни информирате - изпълнило ли е правителството това решение, което по време на КСНС беше подкрепено от премиера Борисовq и предоставени ли са Ви предложенията. По време на КСНС, зададох въпроси на министър- председателя и министрите от кабинета. В резултат на отговорите, изразих мнение, че поетите ангажименти няма да бъдат спазени. По искане на Парламентарната група на „БСП за България” в Народното събрание предстои обсъждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. До този момент, правителството на Бойко Борисов не е предложило такива в Парламента. Ние смятаме, че един от тях трябва да е национална сигурност.
Във връзка с този дебат, моля, да ни информирате - постъпил ли е при Вас Доклад от правителството в изпълнение на решението на КСНС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8329

1

Шопа

27.06 2017 в 16:18

Ами то в ГРОБ нямат грамотни , ние доклад чакаме