Нинова обвини Радев, че спекулира с темата Македония и заблуждава българите

Да използваш истинското родолюбиво чувство на българите, за да си правиш политически пиар и да трупаш личен рейтинг е подлост, заяви лидерът на БСП

OFFNews 18 юни 2022 в 11:33 3424 7

Корнелия Нинова

Снимка БСП

Г-н президент, искате ли да се върне модела Борисов, попита Нинова

Лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова нападна остро президента Румен Радев, като го обвини, че спекулира с Македония. Да се използва родолюбието на българите за трупане на личен рейтинг е подлост, написа тя във фейсбук. 

В текста си Нинова заявява: 

„Г-н президент, спрете да спекулирате с темата Македония

Призовавате правителството да разсее всички съмнения, че може да вдигне ветото над РСМ. Съмненията ги внушавате вие. Кабинетът неведнъж заяви: Няма да сваляме ветото. Единственият орган, който може да се произнася, е парламентът. 

Министерски съвет прие през седмицата еднозначно решение: Всяко предложение от Брюксел да се изпраща в Народното събрание и то да решава. Мнозина питат защо Народното събрание? 

Ами отговорът е прост: защото Народното събрание е ратифицирало договора с Република Северна Македония. Никой друг орган не може да променя условията по този договор. 

Защото в парламентарната република НС е най-висшият орган. Защото в него всичко е публично и прозрачно и защото там може, и управляващи, и опозиция, и обществото да се запознаят с истинските факти и никой да не ги манипулира.

Г-н президент, искате ли да се върне модела Борисов, когато той взимаше еднолично решения и за него парламентът беше едно нищо?

Други внушават: защо се заобикаля Консултативния съвет по национална сигурност при президента? Никой не го заобикаля. Но той дава само консултации, докато решенията на НС имат силата на закон и са задължителни. И които ги наруши, носи отговорност. Затова искаме да е в Народното събрание.

Стига сте заблуждавали българите. Няма да предадем българския национален интерес. Питам онези, които твърдяха, че на 24 май при посещението в Рим ще пуснем Македония : Къде сте? 24 май мина. Питам онези, които твърдят ,че до края на френското председателство през юни ще пуснем Македония:
Ако на Европейския съвет другата седмица заявим - "Не", ще излезете ли да се извините, че лъгахте? 

Да използваш истинското родолюбиво чувство на българите, за да си правиш политически пиар и да трупаш личен рейтинг е подлост.

И господин президент, когато заявявате - те политиците да направят това, те политиците да не правят онова, не забравяйте, че вие също сте политик, при това един от първите в държавата.“, пише още Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10496

7

AntiZ

18.06 2022 в 21:08

Помияра, като казваш "родни медии" тези от канал первый ли имаш предвид? Щото ако те чете човек, трябва много да си изпаднал ако си трол, но за полезен идиот ставаш!

4038

3

Moirae

18.06 2022 в 13:09

Радев не само спекулира с темата, но избирателно ръси непремерени (или пък нарочни) внушения. Вместо като президент да е конструктивен и постоянен - нека да докаже колко е бил искрен в заканата си против корупцията и мафията.

2750

2

alfakentavur

18.06 2022 в 12:45

На теб тези дето ти плащат копейките са ти наредили "твърдо" да подкрепяш Резидента Радев.
Познай сега какво казвам? Че твърдо са ти наредили или са ти наредили твърдо да подкрепяш?