Нинова обеща на Радев да положи максимални усилия да се състави редовен кабинет

Ружа Райчева 17 август 2021 в 12:21 3163 0

Ще положим максимални усилия да се състави редовен кабинет, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите при президента Румен Радев. 

"Поставили сме си две задачи - актуализация на бюджета в три посоки: стабилизиране на здравната система, преизчисляване на пенсиите и подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна. Втората ни задача е да положим максимални усилия да се състави редовен кабинет", каза Нинова.

Президентът Радев смята, че именно БСП са проявили отговорност, зрялост и мъдрост по време на преговорите с другите партии. По думите му, тъй като от ГЕРБ са заявили, че веднага ще върнат втория мандат, тежестта падаща върху третия мандат е голяма. 

"Разчитам, че вие занапред ще продължавате да работите за допирните точки между партиите за ясни приоритети в интерес на българските граждани. И още нещо много важно - за нормализиране на политическия диалог вътре в рамките на 46-ото Народно събрание", каза той. 

Корнелия Нинова му отговори, че от БСП смятат да продължат да се държат разумно и мъдро, за да може да се състави редовно правителство, което да преведе България през предстоящите есен и зима. 

"Ние ще продължим по същия начин - конкретно и конструктивно ще търсим общите пресечни точки с колегите от другите парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС", добави тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови