Нинова: Няма да поставяме условия, знаем си мястото

"Бойко Борисов иска колапс на държавата, тъй като вече не носи отговорност за нищо"

Ружа Райчева 30 август 2021 в 18:53 1856 0

Ние не искаме да поставяме условия като мандатоностител – знаем си мястото, трета сила сме. Ще направим последен опит за разумен разговор със смислени аргументи с „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се! Ние идваме“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред бТВ.

По думите ѝ утре в 10 ч. сутринта БСП ще се срещне с „Демократична България“, а сряда с „Има такъв народ“.

„В позиция сме да търсим разбирателство. Имаме добра основа от първите преговори с ИТН и документ, който очертава най-важните приоритети на четирите партии“, коментира Нинова.

Тя посочи, че всички разговори, които БСП са водили с другите партии, са се случвали в Народното събрание:

„За мен така е правилно, така ги разбирам нещата – не по офиси, без някакви уговорки, всичко е публично. Нямаме какво скрито да си кажем - защо трябва да се крием някъде?“

Корнелия Нинова призова другите партии да се опитат да сменят модела и изтъкна, че БСП от 4 години се бори със задкулисието.

Според нея 8 септември е твърде дълъг срок за актуализация на бюджета и затова социалистите са предложили гласуването на второто четене да се случи по-скоро:

„Партията проведе срещи с различни браншови организации и синдикати. Днес от туристическия сектор ни помолиха, ако няма редовно правителство, поне да коригираме мерките 60/40 и да ги направим 80/20, молят ни и за средства за PCR тестове... От СФСМВР пък казаха, че ако върнем бюджета без актуализация, остават без заплати още септември.“

Според Корнелия Нинова Бойко Борисов иска колапс на държавата, тъй като вече не носи отговорност за нищо:

„Толкова е прозрачен, толкова му личи вече личният интерес, ясно е какво цели: да няма средства за пенсии, за болниците и борбата с COVID. Социална и здравна криза, та даже и мигрантска.“

Нинова твърди, че желанието на Борисов е всички тези проблеми да останат нерешени. Според нея това е гавра с държавата.

„В момента БСП е отговорна за случващото се в държавата. Затова ще подходим с отговорност и грижа за хората“, добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови