Нинова: Несигурността, престъпността и нестабилността седят на масата в Министерския съвет

OFFNews 26 юни 2018 в 13:02 3426 2

Вицепремирът заяви, че министър толерира и подпомага проституция и наркотрафика, а друг министър провежда интересите на мутрите по морето. Какво означават тези думи на Валери Симеонов? Означава, че несигурността, престъпността, нестабилността седят на масата в Министерския съвет.

Това каза лидерът на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането на вота на недоверие днес на извънредно заседание в Народното събрание. 

До искането на оставка на кабинета "Борисов 3" се стигна след бягството на двамата рецидивисти от Централния софийски затвор и последвалото убийство на Владимир Пелов в Ботевград, битовата престъпност в Угърчин и авиокатастрофата с военния хеликоптер в Пловдив.

Вснесохме вот по политиката в сигурността, защото правителството не може да изпълни конституционното си задължение да опази хората. Току що разбираме, че арестуван за наркотици е избягал. Надявам се да го хванете преди да е пуснал брада, заяви Нинова.

Нинова коментира думите на вътрешния министър Радев, че е било "малшанс" това, че избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов е бил застрелян. Тя попита малшанс ли е бягството на осъден за блудство, малшанс ли е, че бизнесменът Петър Христов беше разстрелян в центъра на София, малшанс ли е шесторното убийство в Нови Искър.

Спорен лидерът на левицата полицаите и надзирателите в затворите в страната са демотивирани.

"Една година надзирателите протестират. Как смятате,че ще се справят, като вземат 800 лв. заплата. Как смятате че ще се справят полицаите без обувки", посочи Нинова.

Тя заяви още, че този дебат няма да бъде дума срещу дума, а ще говорят документите:

"В предизборната кампания на ГЕРБ пише - осигуряване на още 6000 полицаи. Полицейско присъствие във всяко населено място. Слагаме това в графата "неизпълнено".

Корнелия Нинова каза, че обществото ни се самоорганизира защото няма държавност. Тя даде пример с хората от 3 врачански села, които започнаха сами да си запълват дупките по пътищата.

Нинова посочи, че България премиерът Бойко Борисов е излъгал, че сме надежден партньор на Европа, който пази границите от нелегални мигранти. 

"Борисов казва, че пазим границата, а после казва, че не сме си спазили задълженията и сме пропуснали мигрантите. Тези две неща ги казва един и същ човек. Случайно ли ги пропуснахте, от некадърност или умишлено. В последния случай това е престъпление - трафик на хора. И в двата случая трябва да си подадете оставката", заяви тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6012

2

David Alfandari

26.06 2018 в 23:10

Тия са същите олигофрени , като гербавите калинки . Абсолютен trash .

11719

1

Краси

26.06 2018 в 18:13

Присмял се хърбел на щърбел.
Няма ли да се намери един български Макрон, да ви измете всичките и да изчисти авгиевите обори, които натворихте за 30 години?