Нинова не е лидер на БСП, а монарх. Само революция може да я свали

Хартиената бюлетина е кувертът на соцпредседателката да влезе в управлението, смята Кирил Добрев

OFFNews 13 ноември 2022 в 13:53 2354 2

Добрев

Снимка БТА Архив

Кирил Добрев.

Щом арестувани и арестуващи сядат на една маса, значи не просто се пропукват ледовете, а се подава и ръка. Така Кирил Добрев, който беше част от ръководството на БСП, а сега е редови член на партията, коментира последните политически събития.

„Четири избора за една година е страшно много. Това води до делегитимация на модела. Партиите са длъжни да намерят път една към друга, ако искат да продължат да съществуват. Все по-малко хора отиват на среща с политиците по време на всяка следваща кампания. Трябва до се направи едно временно правителство или такова, което да продължи да съществува поне до следващите местни избори“, каза той в разговор с Диана Янкулова от БНР.

Корнелия Нинова пое ръководството на партията с близо един милион гласа и успя да ги намали до 200 хиляди, напомни той.

„Мечтата на тези хора, които сега управляват БСП, е тя да бъде малка партия. Когато става въпрос за шепа хора, можеш лесно да ги манипулираш. БСП беше приведена от голяма лява партия до политически проект за включване във властта“, каза Добрев.

Според него "след организационната ликвидация на БСП, днес нямаме председател, а монарх".

Добрев смята, че Нинова може да си отиде по няколко начина.

"Единият е по естествен път, вторият е ако сама благоволи, а третият е чрез революция. Аз бих участвал в революция. Сега хората, които мислят различно, са наказвани в БСП“, каза той.

Според Добрев връщането на хартиената бюлетина е "страшен срам".

„Това е нещо като куверт, с който Нинова да влезе в новото управление“, каза той.

Според социалиста влошените отношения между БСП и президента Радев са плод на лична ревност.

„Около 65% от хората, които гласуват за БСП, харесват Радев повече от Нинова. Президентът е изключително принципен, той няма проблем с левите хора, а с ръководството на партията“, обясни Добрев.

Уставно и с документи монарх не се сваля, решаването на проблемите в БСП може да стане само чрез революция, убеден е опозиционерът в червените редици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

14.11 2022 в 17:57

Този е не по-малко тъп от баща му! "Когато става въпрос за шепа хора, можеш лесно да ги манипулираш." А бе мухльо, няма значение колко са хората а дали са прости като електората ти и този на банкянския простак! За турския да не говорим! Радев ще ми дава за пример, проста комунистическа издънка!

3767

1

Име на профила

13.11 2022 в 13:58

"Четири избора за една година е страшно много. Това води до делегитимация на модела. Партиите са длъжни да намерят път една към друга, ако искат да продължат да съществуват."

Не е вярно. Ще има толкова избори, колкото има нужда да има, това е съвременната демокрация. Скъпо, сложно, не ми изнася - оправяй се.

Истината е, че в момента в България има едни примерно 1/4 от населението, които искат да живеят по-добре, и 1/4, които искат да продължат да живеят както досега. И 1/2, които или не ги интересува, или не вярват, че могат да променят нещо. Процентите са примерни, не ми се ходи в сайта на ЦИК да вадя точна статистика.

И точно по тази причина имаме парламент разделен на две. И едините нямат мнозинство, и другите. Преди се ядосвах, че българина гласува "погрешно". Сега виждам, че гласува по съвест/убеждение/тарифа. И парламентът в момента е реално отражение на държавата, и като такова - е напълно легитимен.