Нинова към медсестрите: Пак ви лъжат и разделят

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2019 в 12:18 1609 1

"Уважаеми медицински сестри, отново ви излъгаха. Помните ли онези 50 милиона за заплати, които след това се оказаха шест и накрая нито един лев не стигна до вас? Потънаха в увеличената цена на клиничните пътеки. И този път Борисов ви обеща още от същото", коментира в социалната мрежа фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Така ще бъде, докато болниците са търговски дружества. И какво стана - влязохте с искане за реформа, излязохте с решение за проверки. Че има злоупотреби, има. Ще пошумят месец-два и след това отново постарому. Изиграха ви. Защото Борисов не иска да промени модела. Той му е удобен. Освен че ви изиграха, ви разделиха и настроиха едни срещу други с лекарите", допълва Нинова.

И продължава: "А вие знаете, че едни без други не можете, когато влезете в операционната. Сигурно има лекари, които получават 12 000 лв. заплата. Но защо не му (на Бойко Борисов - бел. ред.) казахте колко лекари в провинцията получават по 2000 лв. А в колко райони на страната?"

"Хората умират без медицинска помощ, просто защото няма никакъв лекар. Десет години управление на ГЕРБ гледаме една и съща пиеса - ако има протестиращи, премиерът ги приема милозливо. Обещава неща, които знае, че няма да изпълни. За по-сигурно внася раздор и разделение между една група българи и друга група българи и ги оставя взаимно да се изтощават. А пациентите ще почакат. Докога така с некомпетентност, манипулации, разделение и омраза? Уважаеми българи, не се поддавайте на това. И не се примирявайте. И изисквайте вашите пари за вашето здраве. Не бъдете просто публика на поредната пиеска", завършва Нинова във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови