Нинова: Как ще живеем утре зависи от това какво правим днес. Гласувайте за промяната

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2019 в 11:13 1299 2

Първият тур на изборите за местна власт премина. Партийните отчети за "безапелационни" победи ще правим след втория, а и не им е тук мястото, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента. 

Тя заяви още: 

Искам да поставя на вашето внимание няколко изключително остри въпроса, които касаят всички партии, парламентарни групи и България – пороците в изборния процес, които изкривяват реалния вот на българския народ. Видяхме ги и на тези избори. Първо – ужасяващо купуване на гласове под зоркия поглед на МВР, българските институции и властта. Докато МВР арестуваше, задържаше или изземваше баници на кандидати на БСП, защото черпят с тях за Димитровден, и МВР смята това за купуване на гласове, под техния зорък поглед истинските купувачи на гласове, които са престъпници, защото това е престъпление, спокойно раздаваха до 300 лева за глас. Докато МВР и властта разпитваха кандидат за кмет на БСП дали е бил роми, за да гласуват за него, ромските махали под строй гласуваха за властта. В една секция от 420 души, 383 – 91% гласуваха за властта. В друга от 424 гласоподаватели, 344 или 82% за властта. В един район от 2600, за властта има 2000 ромски гласа.

Властта беше употребена, за да плаши хората и всява страх. Чухме откровения на български граждани да казват - „страх ни е от всичко- че ще ни запалят къщата, ще ми запалят колата, ще ми спрат топлия обяд от социалната кухня, ще ме изгонят от работа”. Властта използваше страховете и бедността на хората, които признаваха, че са взели 20 лв., защото са гладни и искат да ядат.

На следващо място, цялата общинска и държавна администрация, под страх и по списък, гласува за властта, защото ще си загуби работата, ако не го направи.

Развихрихте и ужасяваща компроматна война срещу опонентите – жлъч, омраза и насъскване на българския народ едни срещу други на принципа „разделяй и владей”. Управляващите опорочиха тези избори.

По предварителни данни има 400 000 невалидни бюлетини. Затова още на първия ден след изборите отново ще поставим въпроса за машинното гласуване. Премахнахте го, за да фалшифицирате изборите. 400 000 гласа не са отчетени по волята на управляващите, защото няма машинно гласуване, защото така е по-лесно да купуват и изкривяват вота. Още един удар по всички ни – избирателната активност отново е ниска. Колеги, за пореден път призоваваме, замислете се върху това. Това е шамар за всички ни, за всички партии и цялата политическа система. Ако не променим това, хората ще изгонят всички ни и няма да правят разлика между управляващи и опозиция. Ниската избирателна активност е изключително важен въпрос, защото показва апатия и недоверие, че гласът на хората може да реши нещо. Те смятат, че всичко е нагласено и тези 400 000 невалидни бюлетини и купуването на гласове наливат вода в мелницата, че от тях не зависи нищо. Всички трябва да променим поведението си така, че избирателната активност да бъде по-висока. Призовавам всеки свободен българин, който иска това да се промени, да гласува. Злоупотребите на властта в избирателния процес могат да бъдат преодолени само с висока избирателна активност. Затова, уважаеми българи, не стойте по домовете си. Как ще живеете утре- зависи от това какво правите днес. Излезте и гласувайте за себе си и за промяната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

kaoroishikava

30.10 2019 в 16:01

Ако утре зависеше от вас / БСП,БКП, СОЦИАЛИСТИ и т.н./ дано да няма утре. Да зависим от доказани терористи, убийци, крадци, лицемери и безморалници - дано никога по-вече не се повтори това. НИКОГА!!!