Нинова: Изказването на Дол разделя българското общество

Последна промяна на 09 март 2018 в 15:41 4140 4

Изказването на г-н Дол е абсолютно неприемливо. То разделя българското общество и показва незачитане на близо един милион българи, подкрепили "БСП за България" на последните парламентарни избори, коментира във фейсбук лидерът на социалистите Корнелия Нинова. 

От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не същестуват откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-спешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат е да говорят за Бойко и какво прави Бойко”, коментира лидерът на европейската десница по-рано днес. 

Г-н Дол, не завиждаме на ГЕРБ, че сме най-бедната и най-корумпираната страна в Европа, под вещото ръководство, вече осем години, на Вашия приятел Бойко. Тревожим се от тези факти, пише Нинова.

В текста й се казва още:

И искаме тази оценка, дадена от ваши авторитетни източници, да се промени, както и да се промени стандартът на живот на нашите сънародници. Приемаме като тъжна шега думите Ви, че българските села се развиват непрекъснато. Отдаваме ги на това, че Вие не сте виждали българско село. Радваме се, че българският министър-председател е "най-успешният шеф в Европа" и вече е задминал г-жа Меркел и г-н Макрон, но се питаме защо лидери от Вашето политическо семейство не го оценяват подобаващо и не ни желаят в Шенген и Еврозоната, заради корупцията в управлението на този "успешен" премиер. Не чухме и оценката Ви за това, че ГЕРБ оттеглиха Истанбулската конвенция, на която толкова държите. Дали това не стана и под натиска на българските социалисти, които според Вас не съществуват, заедно със 70 процента от българите. Мълчите и за грандиозния международен скандал, в който ни забърка Вашият приятел Бойко с криминалната продажба на ЧЕЗ, навръх председателството. Не се ли притеснявате и че парите на европейските данъкоплатци потънаха в преградното съоръжение на външната граница на Европа, което се разследва от българската прокуратура. Много въпроси без отговори.

Г-н Дол, казвате, че "успехът на България се основава на отношението на ГЕРБ към всеки човек". Надявам се, че в това - “всеки човек”, включвате и онези хиляди българи, които всяка седмица протестират на улиците на България срещу правителството. По техните думи успехът на страната ни минава през оставката на Борисов.

Г-н Дол, винаги сте добре дошли в България. Ние сме гостоприемен народ, но сме и народ с достойнство. Не ни лепете етикети, не ни поучавайте и не забравяйте, че българският народ няма началници.Той има партньори в Европа, защото е равноправен на другите европейски народи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1345

3

sawall

09.03 2018 в 16:27

Г-жо Нинова, управленията на БСП в последните 20-тина години (да не говорим за Жан Виденов, че той е вече историческа фигура), показват, че наистина завиждате на ГЕРБ и то точно защото България е бедна и корумпирана. Завиждате, защото това, което цоцат ГЕРБ, можехте да го цоцате вие!

900

2

kalist

09.03 2018 в 16:11

Г-н Дол е партиен лидер и е нормално да си хвали партията. Той не е длъжен да обединява нация. Нещо не виждам реакция за думите на руския патриарх. Да не говорим за откровено обидните изказвания на останлите руски попове. Може би ако заменим името Дол с Гундяев се получава по-сносн мнение.