Нинова: Гинка Върбакова е близка до властта. Зад нея стои Борисов

OFFNews Последна промяна на 30 март 2018 в 20:29 5953 3

Някой с нечисти пари ще купи 1/3 от доставките на ток и ще държи в ръцете си 3 млн. българи, ще направи България зависима държава, защото това е национална сигурност. Тази сделка трябва да се прекрати. КЕВР да си влезе във функциите и да се произнесе, заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя е категорична, че от самото начало сделката за ЧЕЗ „мирише на далавера и нечисти пари“.

Проверихме, че Върбакова санира блокове в големи градове в България за над 8 млн. лв. Кой дава санирането в страната - правителството. Тя е близка до властта, каза Нинова.

Лидерът на БСП твърди, че Борисов стои зад Гинка Върбакова.

С какъв капацитет фирма, направена преди 3 месеца, с капитал от 50 000 лв, никому непозната, купува ЧЕЗ-България? - попита Нинова.

Тя е категорична, че "няма как държавната банка, на която е принципал премиерът, да предприеме действия за такава голяма сделка, а той да не знае."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6009

3

Mi

31.03 2018 в 08:51

Сетила се Мара да се побара ...

21755

2

spirit оригиналът

31.03 2018 в 08:12

гинките, това са един конгломерат от спекуланти, партийно обвързани с герп

-някои от тях са изкарали парите си чрез обществени поръчки, защото са приближени до властта, чрез партийно строителство по места

-други, работещи изцяло в конкурентна среда, но използващи, нека го наречем- „административни некункорентни бизнес предимства на едро“,които са известни медийно като „усещане за корупция“

-някои имат криминални регистрации, а други общо минало с премиера по отношение на СИК

Тази малобройна група, скрита зад зелената жилетка на Гинка, е в тежък конфликт на интереси, поради простичкия факт, че ще се възползват от ЧЕЗ, така че да им създаде конкурентна писта по отношение на досегашния им бизнес и за да стигнеш до този извод не ти е нужно ПиЕйчДи по разследваща журналистика.

Представете си, че вие строите мол, един от собствениците на ЧЕЗ също, чий мол ще бъде захранен с ток и чий забавен?