Нинова: ГЕРБ осъжда без съд и присъда

OFFNews 06 ноември 2017 в 10:25 2944 1

За пореден път представител на ГЕРБ издава присъди, вместо съда. Г-жа Менда Стоянова заяви, че скоро ще бъде доказано купуване на гласове от депутата Манол Генов. Питаме - откъде г-жа Стоянова е запозната с доказателствата по делото и влияе ли тя на изхода на разследването?

Това заявява председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията. Тя припомни, че в правова държава това е престъпление.

"Не се изненадваме, защото това е моделът ГЕРБ. Той се изразяваше в осъждане на български лекари от трибуната на НС от г-н Цветанов. Те се оказаха невинни", подчерта тя. По нейните думи България с парите на данъкоплатците изплаща хиляди левове заради ГЕРБ, след като сме осъдени в Страсбург.

"По същия начин беше заклеймяван кметът на Асеновград Емил Караиванов. Днес всички обвинения към него са снети, но никой от ГЕРБ не понесе отговорност за очерняне името му без съд и присъда. В същото време депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, със свален имунитет и повдигнато обвинение, в основата на "Кумгейт" в Хасково, е защитаван и възхваляван от депутатите на ГЕРБ, които отказаха да го освободят от НС. Кметът на Хасково си е на поста. Ето от този модел ГЕРБ искаме да се освободим. Всички техни заподозрени и обвиняеми са чисти и невинни", каза още Нинова.

Според нея всеки, който се осмели да критикува властта, е осъждан предварително, без съд и присъда. "Това е пълно унищожаване на правовата държава, заличаване на институциите и налагане на модела - една партия-една държава", заяви председателят на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови