Нинова: ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП

OFFNews 29 септември 2018 в 13:10 3931 0

Корнелия Нинова

ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова на провеждащия се днес Национален съвет на БСП.

Тя посочи, че последните два месеца са били белязани от нестабилност на управляващата коалиция - с битки за власт вътре в ОП, между ОП и ГЕРБ и между лобитата в ГЕРБ, както и между управляващите и рпезидента.

Според Нинова пт петък, когато заседанието на парламента се провали заради липса на кворум, в страната има изцяло нова политическа ситуация:

"ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход. Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път ДПС също. Изправени пред заплахата парламентът да бъде блокиран, правителството да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на ДПС и изпълниха условието им - да оттеглят закона за местното управление. Вчера условието беше този закон. А следващите условия? С този ход ДПС изтриха патриотите от политическата карта."

Според лидера на левицата голямата заплаха за България е връщането на ДПС на власт.

"Нека се знае - ДПС управлява ГЕРБ, а патриотите са щастливи от това, защото великодушно им се подхвърлят трохи от държавната трапеза. У управялващите няма принципи, няма идеологии, няма програма. Ето затова сме призвани да бъдем алтернатива на статуквото. Ако искахме власт на всяка цена, сега и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не искаме това. Искаме смяна на модела и затова сме различни."

Депутатът от левицата Крум Зарков обяви, че на днешното заседание ще бъдат направени промени в Предизборния щаб на партията. По думите му много вероятни са предсрочни парламентарни избори, но дори такива да няма, през 2019 предстоят европейските и местните избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!