Нинова дава Борисов на австрийската прокуратура за Цанков камък

OFFNews Последна промяна на 15 август 2017 в 10:21 6543 5

Снимка Архив

В последните дни министър-председателят Борисов и депутати от ГЕРБ, в опити да заглушат корупционни скандали в управлението на суджука, твърдят, че проектът "Цанков камък" е стартирал, докато съм била зам.-министър и, че съм обвързана с него. И двете са лъжа. 

Това заявява в своя позиция лидерът на БСП Корнелия Нинова. В текстът й се казва още:

Проектът стартира в правителството на Симеон Сакскобурготски през 2001г. и нямам никакво отношение към него, дори и като зам.-министър в друго правителство от 2005 до 2007г. Личните нападки към мен нямат никакво значение, но имат значение членовете и симпатизантите на БСП и онези 1 милион българи, които ни подкрепиха на изборите. Заради тези хора и заради истината предприемам следното: 

1. Депозирам до главния прокурор писмо, в което питам - при извършените разследвания от страна на прокуратурата в предишни години и в направените експертизи, разпити на свидетели и проверка на документи, фигурира ли по какъвто и да е повод и в каквото и да е качество моето име.

2. Завеждам дела на всички, които в последните дни обвързваха името ми с този проект и правеха внушения, че съм корумпирана - така, както на 23.05.2017 г. заведох дело на лицето Бойко Методиев Борисов за твърдението му, че съм била член на СДС и за това, че ме нарече "г-жа Лъжа". Както той, така и всички, които сега ме обвързват с проекта "Цанков камък", ще отговарят в съда, където ще трябва да доказват несъществуващи факти.

3. Изпращам писмо до посланика на Австрия в България, като го моля той да информира австрийското правителство и австрийската прокуратура за това, че българският премиер Борисов определя проекта "Цанков камък" като корупционен. По този начин той въвлича държавата Австрия в корупционен скандал. 

Както е известно този проект е в изпълнение на договор между България и Австрия, която участва във финансирането. През 2004 г. е сключено споразумение с "Verbundplan" GmbH за изготвяне на работен проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството. Самото строителство е изпълнено от консорциум от 3 австрийски фирми: " Аlpine", "Vatech hydro" и "Verbundplan". Моля австрийската страна да провери твърдението на българския министър-председател и да се произнесе - участвали ли са австрийски фирми в корупционни сделки в България и с кои български политици. Ние от БСП се обявихме за борба с паралелната държава и настояваме за пълната истина по този проект. Вярваме, че тя може да победи паралелната държава, която днес прикрива кражбите си с манипулации и лъжи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13355

5

aviatora

15.08 2017 в 15:30

ЕВАЛА.

8001

4

Севтопол

15.08 2017 в 13:08

Браво бе, Корнела /използвам "бе", защото съм добре възпитан/. Точно така: този, дето е отрязал лентичката – вътре в кюпа, заедно с този,дето е прибрал милионите! Така се действа. Иначе как ще докажеш на тия от БСП, че си твърд комунист и че онова с Иван Костов и приватизацията е било само личен интерес? Ти чувала ли си,Корнела, че думите убиват? Понякога дори една дума само. А при тебе е логорея. Ако тебе Борисов те съди за всяка лъжа по свой адрес, ти няма просто да ходиш в съда – ти ще живееш в него. Но не му се занимава на дребно. Каквото има да ти казва, казва ти го на избори. На парламентарните Радев го нямаше. И на следващите няма да го има. Ще трябва ти лично да ги спечелиш. И точно там ти е проблемът.

6569

1

Black Hex

15.08 2017 в 10:33

Лесно е да навреш на кучето в г.за простите гейберасти. Това вече не носи удовлетворение никому. Стана безинтересно дори на широките народни маси, които визира Корнелия в увода.
Искам да прочета за какво ще даде присъденото и обезщетение. Или то е символично - 1лв?