Нинова: Да покажем, че можем да направим честни избори в БСП, каквито искаме да са и националните

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2020 в 09:39 1065 0

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с партийния актив, коалиционни партньори и симпатизанти на партията в Русе. Тя ги поздрави за избрания кмет на Русе Пенчо Милков и им благодари за успеха. 

"Вие показахте, че когато сме единни и издигнем добър кандидат, успяваме. Преди имахте един депутат- сега трима, от 6 общински съветници- сега сте 14, имате кмет. Имате основание за самочувствие. Тук показахте, че алтернативата е възможна. Тя е възможна и в национален мащаб. И не само възможна, тя е наложителна и неизбежна. Тя не се изразява просто в смяна на една партия с друга в управлението, заяви Нинова.

Нашата алтернатива е вместо корупция и безнаказаност- върховенство на закона за всички и справедливост. Вместо недостъпно здравеопазване- такова, гарантирано за всеки. Вместо огромни неравенства- справедливи доходи и пенсии, вместо монополи и картели- добри условия за малък и среден бизнес. И не на последно място- вместо задкулисие и договорки- открита и честна политика", каза още Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че сега, в отчетно- изборната кампания, когато е мобилизирана цялата партия, е време за ключови решения. "Отчитаме какво направихме за четири години и какво не можахме. И избираме- не просто ръководни органи и председател, а избираме политиките, които ще отстояваме в следващите четири години. Сега вие имате думата. Вие пишете оценките. Що се отнася до прекия избор на председател- гарантирайте три неща- чисти списъци, висока активност и свободен избор. Това, за което винаги сме претендирали на национални избори, да покажем ,че ние можем да го направим на вътрешнопартийни", призова председателят на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови