Нинова: Борисов нагло прехвърля отговорността за забавянето на Плана за възстановяване

OFFNews 20 юни 2021 в 19:58 3661 1

Снимка Фейсбук/Официален профил

"Борисов отговори пръв на моя въпрос, но бе нагъл и прехвърли отговорността за забавянето на Плана за възстановяване." Така лидерът на БСП Корнелия Нинова реагира на днешно изказване на бившия премиер, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-рано през деня тя се обърна чрез Фейсбук към другите партийни лидери с молба да заявят позициите си по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Ние все още нямаме План за възстановяване и устойчивост предаден в Брюксел, камо ли да е одобрен и финансиран. Това ни остави Борисов, това е част от наследството. Но не трябва да се оправдаваме с него, той все така правеше – всичко хвърляше на миналото - написа Нинова. - Ние просто трябва да знаем – това получихме, но оттук нататък на нас се пада отговорността да свършим работата и затова днес питам председателите на другите партии, лидерите на другите партии: Уважаеми колеги, запознати ли сте с окончателния вариант на Плана за възстановяване и устойчивост на България? Вие знаете ли какво трябва да направим от 12 юли нататък? Вие знаете ли общините с какви проекти трябва да са готови, министерствата и администрацията с каква работа трябва да се захванат?

Искаме да знаем позицията на всички партии по тези въпроси. Защото това финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост гарантира бъдещето на България във следващите 10 и повече години.

Искаме същностен и стойностен дебат между политически лидери и политически партии за бъдещето на България."

След това Борисов заяви пред млади симпатизанти на ГЕРБ при водопада Скакля край Своге:

"Ако бяхме на власт, или първо щяха да дадат на гърците, или първо на българите парите от ЕС. Ние представихме план за възстановяване. От злоба и инат те го замразиха. И докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, България още не си е подала плана. Това е България на Радев, това е едноличната диктатура".

Нинова продължи задочния разговор със следния коментар във Фейсбук:

"Днес зададох въпрос към другите лидери да определят позицията си по Плана за възстановяване и развитие. Пръв реагира Борисов, но много нагло. Вместо да се извини на цяла България затова, че неговото правителство не си свърши работата и не предаде плана в срок, напада сегашните управляващи.

По време на неговото управление, ние от БСП четири пъти внасяме искане в НС да представи плана. Не го направиха.

Внасяхме наши предложения по плана, не ни чуха. ГЕРБ лишиха България от възможности. Надявам се след 11 юли, партиите които влезем в парламента, спешно да решим този въпрос".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика