Нинова: Без трайно управленско мнозинство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ни чака много труден период (галерия)

OFFNews 01 май 2023 в 14:27 4012 1

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Корнелия Нинова

Ако не се състави трайно управленско мнозинство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ни чака много труден период - прогнозира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се включи в празника на градската организация на социалистите за Деня на труда и на международната работническа солидарност и на левия печат - Първи май - в Борисовата градина в София, където има концерт.

“Виждам, че напредват. Направиха обща законодателна програма, това е добре, защото парламентът трябва да работи - посочи Нинова за преговорите между двете коалиции. - Направиха и следващата крачка - да се направи обща управленска програма. Това вече е заявка за общо управление, макар че е смущаващо, че и първата и втората политическа сила отказват да се подкрепят за първи или за втори мандат. ... Ако се състави трайно управленско мнозинство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, те вероятно ще си го прекроят по своя воля. Ако не се състави, ни чака много труден период.”

Лидерът на БСП посочи, че която и политическа сила да ги покани на разговори, ще отидат, но за последващи действия ще направят вътрешно запитване в партията.

Първите и вторите губят времето на народа в момента. Да взимат по-бързо решението, да си правят мнозинството, за да вземем важните решения в парламента, посъветва Нинова.

Корнелия Нинова подчерта, че нито една партия не подкрепя бюджета на служебното правителство и предупреди да не се гони "самоцелно" 3% дефицит, за да постигнем критерия за влизане в Еврозоната.

Тя обяви, че БСП ще се борят в бюджета за 2023 г. да бъде заложено увеличение на минималната заплата от 1 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

1

ImBlack

01.05 2023 в 15:54

ГЕРБ, БСП и ДПС имат съвсем "трайно мнозинство", което вече си гласува изборен кодекс.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика