Николай Цонев имал главна роля в проекта на Слави, той отрича

Светослав Метанов/Юлиан Христов 03 август 2018 в 12:35 13096 1

Бившият министър на отбраната Николай Цонев има главната роля по организацията на регионалните структури на политическия проект на шоумена Слави Трифонов. Това твърдят източници на OFFNews, които подкрепят начинанието.

Цонев бе министър на отбраната от квотата на НДСВ в кабинета на Сергей Станишев в периода 2008-2009 г. След идването на власт на ГЕРБ той бе зрелищно арестуван и обвинен в предлагане на подкуп на следовател, като по време на ареста заместник-градският прокурор Роман Василев нарече Цонев "абсолютен престъпник".

На 28 октомври 2012 година обаче бившият министър бе оправдан от Софийския градски съд по това обвинение. Три години по-късно Цонев осъди прокуратурата на втора инстанция да му плати обезщетение в размер на 15 хил. лева.

Според източниците на OFFNews Слави Трифонов и бившият министър са в отлични отношения още от времето когато той бе подгонен от прокуратурата. Цонев бил готов да предостави наготово на гологлавия водещ за ползване структурите на партията, която оглави през 2012 г. "Нова алтернатива".

Освен това малката извънпарламентарна политическа сила била и резервен вариант, ако съдът откаже регистрация на политическия проект на Трифонов, което можело да се очаква. В този случай Слави щял да ползва регистрацията на "Нова алтернатива" по схемата, утъпкана навремето от НДСВ. През 2001 г. на царската партия бе отказана регистрация, което принуди Сакскобургготски да използва тази на Партия на българските жени и на Движение "Оборище".

В същото време част от ангажираните с мистериозния проект на Трифонов са започнали да се съмняват в намеренията на тв водещия и не са сигурни дали той няма да размисли и изобщо да се откаже от политически амбиции. Притесненията им се подхранват от факта, че договорът на предаването "Шоуто на Слави" с бТВ бе удължен наскоро.

Пред OFFNews Цонев отрече тези твърдения. По думите му подобни разговори с Трифонов не са водени и не са планирани съвместни действия за явяване на избори. "Това, че споделям възгледите на Слави и го подкрепям, не означава, че имаме договорки", обясни лидерът на "Нова алтернатива". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

1

HristoSliven

03.08 2018 в 20:09

Е, кажете за някое "ново" лице! Слави си беше дружка е тези от самата поява на уникланите полит-инж-проекти: "Симеон II/НДСВ/Кунева.... . ! А за отношенията му с един Главен секретар на МВР...какво да кажем? Ако паметта на електората и "онези 80%" е "къса", то ДИВАНА помни! И из интернета все още има незатрити стари предвания, да?
А сега се сетих, това нещо ДИВАН, защо ми напомня на САРАИ?!