Николай Събев, номиниран за транспортен министър, е фен на пистовите мотори и високите скорости

OFFNews 11 декември 2021 в 15:27 8563 0

Кирил Петков още в началото на предизборната кампания бе разкрил три номинации за бъдещи министри, в случай че Продължаваме промяната спечели изборите - своето за премиер, Асен Василев - за финансов министър и на Николай Събев - за министър на транспорта.

Събев определено е от хората, които са много навътре в транспорта, логистиката и бизнеса.

Той е основател и доскоро бе мажоритарен собственик на водещата куриерската компания "Еконт Експрес" и спедиторската "Еконт Транс". Роден е през 1960 г. в Русе. Завършил е Висшето военноморско училище със специалност "Експлоатация и управление на флота и пристанището" и УНСС със специалност "Икономика и управление на транспорта". Професионалният му път в частния сектор стартира през 1993 г., а преди това е заемал поста търговски директор в държавното предприятие "Параходство Българско речно плаване".

Фен е на пистовите мотори и високите скорости.

Събев бе активен участник в масовите протести срещу кабинета на Бойко Борисов през лятото и есента на миналата година. Той участва и в акцията по отвоюването на плажа Росенец край морския Догансарай.

Преди Кирил Петков и Асен Василев да решат да направят свой политически проект, той открито е агитирал за водената от Мая Манолова коалиция "Изправи се! Мутри вън!".

Събев не е само успешен бизнесмен, но и истински милее за родния си град Русе. С компанията си "Нордик пропъртис" той купи и възстанови някои от най-красивите сгради в дунавската ни столица - архитектурното бижу на братята индустриалци Паламаноли, Къщата с фалосите, която е архитектурен паметник, също така предстои и огромен ремонт на на Виенската къща на Иван Соларя.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите