Николай Хаджигенов: Правителството трябва да се гласува в парламента

OFFNews 10 август 2021 в 15:59 2385 0

Зам.-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов обясни, че парламентът все пак трябва да гласува правителството утре, независимо от декларираното от Слави Трифонов оттегляне на проекто кабинета на ИТН.

"Ходът на ИТН е един от възможните сценарии, които предвиждахме. Слави хвърли емоционално играчките и каза, че повече няма да си играе с нас. Извън тези емоционални детски реакции подобно изявление няма правна стойност. Възможността за връщане на мандата за правителство приключи миналия петък. След като указът на президента е внесен в деловодството на събранието и е насрочено за гласуване за утре, то кабинетът трябва да се гласува", бе категоричен Хаджигенов пред БНР.

Според него относително смисленото в изявлението на Слави Трифонов е било това за подкрепа на президента, но е учуден от тази реакция, след като шоуменът непрекъснато е декларирал, че не харесва служебното правителство, назначено от Румен Радев.

"Това е интересен конфликт. До онзи ден не харесваха правителството му, а сега изведнъж го подкрепят", каза адвокатът.

Той обясни още, че при връчването на втория мандат нещата са ясни. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да прави опит да състави правителство. Хаджигенов посочи, че третият мандат трябва да се изпълни при когото и да отиде.

"Трябва (политическата сила) да положи максимални усилия да състави правителство, за да покаже на хората, че има и друг начин - умният начин", каза той.

На въпрос ще излъчи ли 46-ото Народно събрание кабинет Николай Хаджигенов отговори с категорично "Разбира се".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!